Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Еврокомисията призовава за приемане на България и Румъния в Шенген

Еврокомисарят по миграцията и вътрешната сигурност Димитрис Аврамопулос

Европейската комисия призовава Съвета на ЕС да вземе решение за пълно приемане на България и Румъния в Шенгенската зона, обявиха от ЕК.

За да се справят със заплахите единно, държавите-членки, заставайки заедно в по-силно шенгенско пространство, сега е крайно време да приемат България и Румъния за пълноправни членове на Шенген. Съветът следва да вземе решение да одобри присъединяването им към Шенген и да премахне контрола по вътрешните граници между тези две държави-членки и техните съседи в ЕС. България и Румъния демонстрираха своята способност да защитават външните граници на ЕС и следователно трябва да станат членове на нашата вътрешна гранична зона, призовават от Европейската комисия.

„Шенген е от основните постижения на европейската интеграция и ние сме напълно отдадени на запазването и укрепването му. Липсата на контрол на вътрешните граници представлява самата същност на Шенген. Но в общо пространство без граничен контрол, опасенията за сигурността също са общи. Ето защо трябва да направим всичко, за да запазим внимателното равновесие между свободното движение и мобилността, от една страна, и сигурността, от друга. Това можем да постигнем само чрез координирана и обединена Шенгенска рамка, която трябва да включва и Румъния и България,“ заяви еврокомисарят по миграцията и вътрешната сигурност Димитрис Аврамопулос на брифинг в Брюксел.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Само група лумпени и предатели в тази държава може да искат още приемане на България в Шенген, евро и други заблуди !

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.