ООН прие единодушно резолюция за прекратяване на огъня в Сирия

Филм с българско участие спечели “Златна мечка” на “Берлинале”

Шофьорка заби колата си във бензиностанция в Благоевград

Все повече туристи от Азия идват у нас с цел винен туризъм

Работодатели дават щедри бонуси за довеждане на нов колега в офиса

Сидеров: Мога да намера нов енергиен министър

КАТ преброи 2536 ранени по-малко от лекарите Разлика с над 22% между данните на МВР и Министерство на здравеопазването установи Институтът за пътна безопасност

Забраниха играчките оръжия в пакистанска провинция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в неделя, 25 февруари 2018

Сняг и паднали дървета на Шипченския проход

Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

„Левски“ подгони вечния съперник

Цветанов в Сандански: Усилията на ГЕРБ са насочени към реализирането на успешни политики в местната власт

“Реал” се утвърди в тройката

Салах вкара 20-и гол с левия крак

Еврокомунисти скочиха срещу закона за премахване на символите от соца у нас

30 работнически и комунистически партии от 23 европейски страни, обединени в Европейската комунистическа инициатива, осъдиха новите законови разпоредби за премахване на комунистическите символи, приети от парламента миналата седмица. В специално писмо, разпространено от Съюза на комунистите в България – член на организацията, те обявиха солидарност с българските комунисти.

Партиите от “Инициативата” искат незабавно оттегляне на “анти-комунистическия закон” и всяко друго преследване на комунистите и тяхната дейност, идеология и символи.

“Тази нова анти-комунистическа офанзива е интегрирана в целите на ЕС и на буржоазните правителства да подменят и пренапишат историята като преследват комунистическите партии и комунистите, криминализират тяхната активност и забраняват комунистическата идеология”, заявяват комунистите.

Инициативата на комунистическите и работнически партии е форма на сътрудничество между комунистическите и работническите партии в Европа. Инициативата включва 30 комунистически и работнически партии от страните членки на Европейския съюз, асоциираните страни и други европейски държави като Великобритания, Австрия, Хърватска, Дания, Франция, Ирландия, Италия, Норвегия, Испания, Турция, Литва, Латвия, Малта, Швеция, Словакия, Унгария, Молдова, Македония, Гърция, Беларус, Украйна, Русия. От българска страна представители в “Инициативата” е Съюзът на комунистите в България и Партията на българските комунисти – членове на коалиция “БСП Лява България”. “Инициативата” има депутати в Европейския парламент.

 

Пълният текст на писмото:

“Европейската комунистическа инициатива осъжда и отхвърля новия анти-комунистически закон, който провокативно определя “комунистическия режим като криминален” и изисква премахване на комунистическите символи и послания, прави задължителна анти-комунистическата пропаганда в университетските и училищните учебници и определя глоби до 2 000 лева (1 000 евро) за тези, които не го прилагат, и при повторно нарушение удвоява глобата.

Тази нова анти-комунистическа офанзива е интегрирана в целите на Европейския съюз и буржоазните правителства да подменят и пренапишат историята като преследват комунистическите партии и комунистите, криминализират тяхната активност и забраняват комунистическата идеология. Усилията са насочени към съзнанието на младите хора, което систематично се облъчва с антикомунизъм, с клевети срещу държави, в които е изграден социализъм, както и с оправдаване на нациско-фашистките престъпления. Колкото повече се увеличава антинародната и антиработническа офанзива на европейските правителства, толкова повече те прибягват до груб анти-комунизъм. Техните усилия няма да успеят. Великата октомврийска революция преди 99 години показа, че хората могат да избират социално-икономическа система, която да служи на техните интереси, че те могат да вземат нещата в свои ръце и радикално да променят живота си.

Ние изразяваме нашата солидарност с българските комунисти и искаме незабавно оттегляне на антикомунистическия закон и всяко друго преследване на комунистите и тяхната дейност, идеология и символи.

Анти-комунизмът няма да мине!”

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

 1. Психично болните от рода на този Методи Андреев, Едвин Сугарев и др. трябва да прекарват живота си в Карлуково. Псевдодемокрацията изкара лудите и крадливите тапири на повърхността.

 2. Интересно когато комунистите избиваха другомислещи хора дали се съобразяваха с разни декларации и призиви?

  1. Идиот киpлив, комунистите пращаха инакомислещите навън, та да видят че е инак….

   1. Не лъжи! Белене не е “навън”, а в България.И си обогати речника, защото страдаш от лексикален дефицит.Обидните думи не са аргумент, а безпомощност.

 3. Така е Велемире:), Т.нар. демохрация се оказа капан за нас честните трудолюбиви Българи и ”златен век” за тинята на обществото ни, която и преди 89 г съществуваше, но се страхуваше да надигне глава. След 9 ноември започна техното ”царство”. Символи им се приискали на паразитите. Я кажете къде отидоха паретата от държавните комун предприятия, които нашите майки/бащи са стоели, а сега мизерстват с по 150-150 лв пенсийка, а вие лапате с хиляди, че и повече. Ние искаме забрана на сегашната система, вилнееща последните 25 г, разбивайки икономика и всичко останало в България. И затворник номер 1 едно, който още е на свобода да не дрънка неговите примитивизми за популисти:))) хахах Забрави как си натискаше парцалките по време на соца и гледаше да е около софрата на властимащите…Смъртно наказание..

 4. И кога тъпунгер са ги избивали? Ти помниш ли точно това време и теб лично избиха ли те? Я ни обясни, кой окраде държавното имущество след 89 г, кой създаде огромно соц неравенство и бедност в България, сле като кому. бяха свалени и бкп също преди 26 г? Но тъпик и подобните му, ше викнат в един глас – разбира се, че комунистите, нищо че по време на кому. имаше работа за всички, храна за всички, жилища за всички, почивки за всички. И нека вече закрие тази тема комун символи. Темата сега е премахване на монополите, връщане на окрадените предприятия, топлото, държавните земи и др. държавни собствености, възстановяване на икономика/сел.стоп, соц. грижи, създаване на бъл. предприятия и откриване на нови работни места с добри заплати. Има тоолкова неотложни неща но паразитите дрънкат ли дрънкат глупости..плаща им се, а и се борят за ”златния” си век, зер, ако се върнат някои от по-старите справедливи неща, те пак ше требват да работят за 150-200 лв:) или ще са на топло в затвора:)

 5. КАКТО Е ТРЪГНАЛО ТОКУ ВИЖ ОПРЕДЕЛЕНИ ПАРТИИ , ОРГАНИЗАЦИИ И ЗЕМЛЯЧЕСКИ ДРУЖЕСТВА ПОИСКАЛИ ДА СЕ УЗАКОНИ ВРЪЩАНЕТЖО НА СИМВОЛИТЕ НА ХИТЛЕР И
  ФРАНКО , НА МУСОЛИНИ И ПОЛ ПОТ И НА КУП ПОДОБНИ ВЕЛИЧИЯ .

  1. Така е… Ако оставиш разни олигоoфрени кат мeтодиев и до там ще се стигне.

 6. мИтоди-то андреев има без всякакво съмнение доказани две диагнози – “биполярно афективно разстройство”, придружено с “маниакално-депресивна психоза”.

 7. мИтоди-то сега подготвял проекто-закон за забрана червения цвят на светофарите.

 8. И какво като има такава декларация ? Много важно – то си.е тяхна работа !

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.