Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

Филип Морис пуска на българския пазар IQOS 3 DUO

„Евромакс сървисъс“: Оттегляме се от Трън Компанията няма да чака решението на съда за референдума

През 2016 г. Общинският съвет в Трън подкрепи с декларация златодобива. След „зелената“ намеса позицията им се обърна на 180 градуса.

„Във връзка с негативната кампания, предшестваща проведения на 11.06.2017 г. местен референдум, „Евромакс сървисис“ не може да оцени инвестиционната среда в момента като благоприятна за реален „светъл“ бизнес, нито за постигане на хармонични отношения с местната общност, каквато е нашата кауза“, заявиха от компанията в отворено писмо.

„Независимо как ще се произнесе съдът за законосъобразността на референдума, ние се оттегляме от Трън и преустановяваме работата на Информационния център в града“, обявиха от „Евромакс сървисис“.

Отвореното писмо:


Пълният текст на писмото:

Уважаеми жители на община Трън,

Уважаема представители на местната и държавната власт,

Този процес на комуникация, който ние искахме да бъде диалог и да следва законово установената процедура, а някои нарекоха битка и война, завърши с триумф на изкуствено създадените страхове.
С нашето инвестиционно намерение предложихме дългосрочно създаване на реална добавена стойност. За да отговорим максимално на Вашите очаквания, подходихме отговорно, променихме проекта и ограничихме дейността в района на някогашната мина „Злата“, заради която в герба на Трън има златни миньорски символи.

Както към всичко останало, така и към последните събития ще проявим отговорно отношение. Многократно и ясно сме заявявали, че виждаме смисъл от 100-милионна инвестиция, само ако има конструктивен диалог. Можем да мислим и работим ефективно за благоденствие, социален и икономически успех, само ако го постигаме съвместно и получаваме подкрепа от местните общности.

Независимо как ще се произнесе съдът за законосъобразността на референдума, за нас проведената кампания, гласуването и резултатът остават показателни за инвестиционната среда в Трън. Тази среда в момента няма как да се приеме като благоприятна за реален „светъл“ бизнес, нито за постигане на хармонични отношения с местната общност, каквато е нашата кауза. Ние залагаме единствено на професионализма и създаването на реална добавена стойност.

В тази връзка обявяваме, че на този етап се оттегляме от Трън и преустановяваме работата на Информационния център. Ще преоценим цялостно реализацията на проекта за възстановяване на златодобива в някогашната мина „Злата“.

Желаем успех на всички, които желаят да инвестират и работят в община Трън.

С уважение,

Ваня Денева,

Управител на „Евромакс Сървисиз“ ЕООД

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. Теа се усетиа или им некой каза , щот после бияне мое да има е.анйе….

  2. Евромакс, Агромакс, все фирми на парцала Борисов и шайката му. Не се оядоха боклуците крадливи.

  3. Ami da ne se chudi severozapadna Bulgariya zashto nyama rabota i zashto byagat mladite. Sled 4-5 godini minata ste ya vseme nyakoy mesten mafìot i …. ste se povtory kartinkata ot vaglishtnite rudnici. Minyorite hem ste rabotyat s primitivni technologii hem ste si chakat zaolatite s meseci, no koi kakvoto si nadrobi, tova ste si sarba.

    1. Мъдро изказване. И точно в десятката. Без излишни емоции. Само констатации. Коментя трева да пасе. Ама сибирска, че нашата много евро му идва и зеленясва!

  4. Хора, стига с тази омраза! Евромакс постъпиха демократично, точно както бях писал преди месец. Няма да има златодобив, няма да има 800 нови работни места, нчма да има добавена стойност следващите 50 години за общината. Какво повече искате? А Евромакс не ги мислете. Те стоте милиона си ги имат и все ще се намерят нормални хора, които да оценят инвистицията и да я приемат. Защото ДОБИВЪТ на злато наистина не замърсява. Замърсява ИЗВЛИЧАНЕТО на златото от пулпа, но това не става в България, а в Африка. Каквито и глупости да напишете, родното производство повишава жизнения стандарт. Е, сега на трънчани им остава само да гледат крави. Дано младите не ги гледат само по телевизора. От квартирата в някоя европейска държава. Или в Хамериката… А старите да се ограмотяват компютърно, че скоро само по Скайпа ще могат да се виждат с децата си!!!

  5. В своя ламтеж за власт, пари и своята алчност вие надминахте всякакви допустими граници. В Конституцията не пише, че Домуз ефенди и неговата клика имат право да стигнат до населените места и там да копаят, защото имало злато, сребро и т.н. Там живеят хора, които искат чиста природа , а вие искате да им я отнемете и нея. Разберете, че на хората им е писнало от вас и вашите пионки Боко от Банкя, идиоти от управляващата партия . Престанете да заплашвате с полиция и жандармерия. Виждате, че вече няма хора да ви слугуват.PS До писалият горния коментар: Виж какво, ти че не разбираш нищо от извличане на благородни метали, е повече от ясно. Ти не си учил дисциплина „Благородни и редки метали – свойства и технологии на извличане „. Ти си пионка, маша на тези ,които поръчват музиката. Ограмоти се поне половин-една година и тогава пиши по тази тема. Не смятай,че коментарите се четат само от хора неуки. А ти си някакъв екземпляр, който само се плъзга по повърхността, без да навлиза в подробности. Този проблем остро стои още от началото на 90-те години, когато ирландската фирма Нарван Рисорсис навлезе в Челопеч с благословията на Пушкаров и Ванчо Костов. Още тогава започнаха изследвания какво може да се направи без да загази природата в Челопеч. Ама нямаше кой да чете и да си прави изводи… Чети бре, има толкова статии по този проблем на руски, немски и английски език. Ама ти дебнеш по цял ден и пишеш глупости за наивници.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.