Две вокални кралици на сцената на зала България

Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Влак блъсна автомобил на неохраняем прелез край Плевен

Евроминистри искат повече пари за култура Културата създава работни места, подчерта Боил Банов

Министър Банов беше домакин на неформален съвет на колегите си от ЕС

Министрите на културата на страните от ЕС се събраха на неформален съвет в НДК, за да очертаят общите си приорите през 2018 г. По-широк достъп до култура, запазване на културното многообразие, необходимостта от по-сериозно обществено финансиране и мобилността на творците бяха част от обсъдените теми. На срещата присъстваха още еврокомисарят по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич, Петра Камерверт, председател на комисията на Европейския парламент по образованието и културата, и писателката и режисьорка Теодора Димова.

За утвърждаване на културните политики е необходимо достатъчно европейско финансиране, динамични европейски програми като “Творческа Европа”, подход към културното наследство, който да споява, а не да разединява, уточни министър Боил Банов. Културата играе и важна роля като фактор за устойчиво развитие. Тя създава духовна общност, но създава и работни места, заяви Банов.

Културата не може да функционира във вакуум, подчерта еврокомисарят Тибор Наврачич. Трябва да имаме предвид връзките между културата и други политики, като например социалните политики или регионалното развитие, каза още г-н Наврачич.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.