Председателят на парламента свиква извънредно заседание за чумата по животните Ръководствата на всички групи ще бъдат информирани от оперативния щаб

Общинското предприятие „Чистота“ пое 1/2 от Шумен

Гръцки, американски и британски самолети ще летят с нашите на „Тракийска звезда 2018“

Отпада издаването на хартия на шест вида удостоверения

Йорданка Фандъкова е първият носител на наградата „Лидер на промяната“ Отличието е учредено от Съюза на транспортните синдикати

Великобритания разработва нов изтребител

Млада певица се обяви против насилието над жени 20-годишната Алекс Крумова пише текста на „Сянка“ на връх Монблан

Париж преименува метростанции в чест на героите от Мондиал 2018

Поредна българка изчезна в Гърция

Доживотен затвор за Герман Костин, убиецът на 5-годишния Никита

Тръгват проверки на ваканционните апартаменти във Варна Валери Симеонов: Сезонът върви добре въпреки лошото време

След скандал в спешното пиян изтрезнял в полицейския арест

Зареждат хотелите с листовки за риска от свинска чума

Работодателите против промените в Наредбата за медицинска експертиза и организацията на ТЕЛК

Вицепремиерът Каракачанов: Това, че в България тайно кацат самолети с нелегални мигранти на военните летища, е фалшива новина

Европарламентът заплаши Унгария с лишаване от глас в ЕС

Европейският парламент прие резолюция, с която настоява Унгария да бъде санкционирана заради положението с основите права в страната. Будапеща е заплашена дори от отнемане правото на глас в ЕС.

Резолюцията беше приета с 393 гласа „за“ срещу 221 „против“, с 64 „въздържал се“.

Евродепутатите смятат, че настоящото положение в Унгария в областта на основните права оправдава започването на официална процедура, която да установи дали има явна опасност от сериозно нарушение на ценностите на ЕС от страна на държава членка, съобщиха от ЕП.

Резолюцията призовава за активиране на член 7, параграф 1 от Договора за ЕС. Той предвижда механизъм за законово налагане на ценностите на Съюза. Съгласно член 7, параграф 1 Съветът на ЕС може да установи, че съществува очевиден риск от тежко нарушение от страна на държава членка на ценностите на Съюза и да отправи конкретни препоръки към въпросната държава членка.

Следваща стъпка от процедурата е член 7, параграф 2, с която по предложение на една трета от държавите членки или на Комисията, може да се установи наличието на действително нарушение на ценностите на ЕС. НАй-тежкото наказание е задействането на Член 7, параграф 3, който предвижда спиране на някои права, включително правото на глас на представителя на правителството на тази държава членка в Съвета на ЕС.

ЕП настоява унгарското правителство да отмени законите, които затягат правилата за неправителствените организации и лицата, търсещи убежище, както и да постигне споразумение с официалните власти на САЩ, за да се позволи на Централноевропейския университет, станал известен като „университетът на Сорос“, да остане в Будапеща като свободна институция.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. и какви права не били зачитани? на уродливите соросоиди и на имигрантите дет уродливите говеда на урода неркел поканиха, а сетне им хлопнаха вратите.
    България трябва да гласува СРЕЩУ всякакви процедури срещу унгария.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.