Европейската комисия призова Турция да разследва съмненията около референдума

Рисковете пред икономиката на България според доклада на ЕК са евентуално забавяне на износа, по-слабо усвояване на еврофондовете и политическата несигурност.

Европейската комисия призова Турция да разследва „възможните нередности“ по време на референдума от неделя, предоставящ нови правомощия на президента Реджеп Тайип Ердоган, пише New Europe.

„Ние призоваваме турските власти да обмислят следващите си действия внимателно и да следват най-широкия възможен национален консенсус след референдума“, заяви говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас. „От гледна точка на докладите на наблюдателите, близкият резултат от референдума и значението на конституционните изменения, ние призоваваме всички участници да проявят сдържаност, а властите да проведат прозрачно разследване относно възможните нередности, открити от наблюдателите“.

Схинас потвърди, че нито председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, нито председателят на Европейския съвет Доналд Туск са говорили с Ердоган по случай победата му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа