Европейска еротична провокация от Франсоа Озон

Марин Вакт с главна роля в “Другият любовник”

Френският режисьор Франсоа Озон е снимал 18 филма през последните 20 години, между които хитове като “5х2”, “Басейнът”, “Време за раздяла”, “Осем жени”, “Трофейна съпруга”, “На 17”, “Франц”. Той е верен на специфичния естетически стил, наложил се във филмите му, а ценителите могат да го разпознаят и в най-новото му произведение “Другият любовник”.

Това произведение събира на екран великолепната Марин Вакт и талантливия Жереми Рение, с които Озон работи в “Млади и красиви” и “Трофейна съпруга”. В актьорския екип на филма са още и Жаклин Бисе, Доминик Реймон, Мириам Бойе.

Историята, определена от ценители като жанрова смес между еротичен трилър и психологическа драма, разказва за младата, чувстителна жена на име Клои (Марин Вакт), която се влюбва в психоаналитика си Пол (Жереми Рение). След няколко седмици двамата заживяват заедно. Но в един миг тя започва да подозира, че влюбена в близнаци, а режисьорът дава шанс и на зрителите за подобно впечатление. Дали всъщност това усещане за две различни личности, с които пациентката споделя живота и чувствата си, не води до разкриване на две страни на една и съща личност – един психотерапевт не може да няма тайни, скрити в миналото си...

Представен в състезателната програма на фестивала в Кан през 2017 година, новата кинопровокация на Озон вече получи доста противоречиви отзиви, между които и ласкаещи сравнения с шедьоври на режисьори като Дейвид Кроненбърг, Брайън Де Палма и Пол Верховен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино