Европейска титла за Мими Христова

Снимки: БФ Борба, Костадин Андонов

Трето европейско злато за България от шампионата по борба в Рим. Мими Христова спечели българския сблъсък в категория до 65 килограма срещу състезаващата се за Азербайджан Елис Манолова, предаде БТВ.

Това е първа титла за 26-годишната врачанка от шампионат на Стария континент при жените. През 2018 г. тя спечели сребърен медал, а през 2016 г. бронзов.

Първата част завърши с леко преимущество за Христова, а след бавно начало на втората част, двете състезателки по борба се вкопчиха в оспорвана битка, разменяйки няколко събаряния, които в крайна сметка донесоха успеха в полза на Христова с 8-3.Манолова, която е бивша националка на България, е европейска шампионка от 2019 г.

По пътя си към финала Мими Христова отстрани Криста Инче от Румъния, Ашли Тугчу от Турция и Ирина Колиаденко от Украйна. Златото на Христова е трето за България от форума в италианската столица. Преди нея с титлите триумфираха Едмонд Назарян и Миглена Селишка. Даниел Александров и Биляна Дудова спечелиха сребро, а Тайбе Юсеин взе бронзово отличие.

Коментари

Задължително поле