Европейският елит във волейбол идва в София

Европейският елит във волейбола се събира в София в петък, когато ще бъде теглен жребия за Шампионската лига за 2020-а при мъжете и жените. Престижният форум, организиран от родната федерация, ще е съпътстван и от традиционната Гала, на която ще бъдат наградени и изявени състезатели. Домакин на грандиозното събитие е хотел „Маринела“ от 18 часа. Сред звездите, които идват у нас, са италианката Франческа Пичинини, наскоро спряла със спорта, и турската топсъстезателка Неслихан Демир. Двете ще бъдат наградени за дългогодишна и впечатляваща кариера. А сръбските звезди Тияна Бошкович и Урош Ковачевич ще получат наградите на евроцентралата за най-добри играчи на 2019-а.

Дълги години по традиция Галата бе във Виена, но за последните издания Европейската федерация реши да разнообрази събитието, поверявайки го на градове с добри традиции, като Будапеща и Москва. А сега дойде ред и на София.

Жребият ще бъде предаван директно по БНТ. Тогава 18 отбора при мъжете и жените ще научат съперниците си. Страната ни ще е представена от женския тим на „Марица“. Пловдивчанки, водени от треньора Иван Петков, ще участват директно в груповата фаза на надпреварата за втора поредна година.

На снимката

Франческа Пичинини е №1 в света с тима на Италия от 2002-а като 11 пъти е печелила Шампионската лига с различни отбори. Звездата от Апенините е триумфирала и в първенството на своята родина с „Игор Горгонзола“ (Новара), тимът в който сега играе Елица Василева.

Коментари

Задължително поле