Датската елха измести българската Седмица преди коледните празници у нас все по-предпочитан става скандинавският кичест вид

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 16 декември 2017

Малчуганите от детска градина „Албена” донесоха коледния дух в кметството на район „Южен” в Пловдив

Четири „легнали полицаи“ ще възпират камионите през президентско село

Джихадисти се добрали и до български оръжия Иначе доставките, предимно от САЩ и Саудитска Арабия, били за сирийски опозиционери

Издирват жена – муле на измамници

На седянка по Коледа с хор „Евмолпея” в Пловдив

Дядо Коледа пристигна в Карлово

Фалшификатор изкопа печатарска машина за долари и евро Иван Дочев от Казанлък създал и група за производство и търговия с дрога

Пътнически влак се сблъска с товарен в Словакия

Губернаторът на Пловдив на работен обяд с шефа на парламента на Черна гора в ресторант „Щастливци под тепето”

Робот посреща клиенти в офиси на ДСК Pepper помага с информация и упътва хората

Мъж с нож беше прострелян на амстердамското летище „Схипхол“

Бойко Борисов от Брюксел: Готов съм да преразгледам мораториума с лекарствата Отпадането на забраната минава през актуализация на бюджета

Предложение на главния прокурор Сотир Цацаров: Разрешенията за СРС – в единен електронен регистър

Европейският парламент прие СЕТА

Европейският парламент ратифицира Всеобхватното икономическо и търговско споразумение  между ЕС и Канада (СЕТА)

Докато депутатите дебатираха, отпред се провеждаха протести, но договорът получи подкрепата на 408 избраници, а 254 се обявиха „против“.

СЕТА толерира механизъм, който позволява на големите корпорации да искат огромни неустойки от държавите, в които инвестират. Това може да става в случаите, когато компаниите почувстват опасност за печалбата си от действия на правителствата на съответните страни. Според противниците на СЕТА то облагодетелства корпорациите за сметка на техните служители и крайния потребител.

Предстои всяка държава членка на ЕС да ратифицира споразумението на национално ниво, като някои страни може да организират референдуми.

У нас ратификацията също предизвика спорове в политическите среди. В БСП, където са категорично против СЕТА, обявиха, че ще търсят кои техни европдепутати са го подкрепили. Причината бе грешката на бившия лидер на левицата Сергей Станишев, който първо погрешно дал „за“, но след това поправил гласа си в окончателните протоколи.

От ГЕРБ, където споразумението среща подкрепа, обявиха, че Станишев едва ли се е объркал, защото документът ще донесе ползи на ЕС.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Дано урoдите подписали това бъдат съдени до 10 години за делата си.

  2. Загинахме! От Канада по канала СЕТА ще дойдат ГМО храните на тъпите янки и боклуците им,които те не ядат.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.