Европейски дни на наследството на 21 и 22 септември в София

Тази година „Европейските дни на наследството“ ще се проведат на 21 и 22 септември под мотото „Изкуства и развлечения“,съобщиха от пресцентъра на Столична община. Целта на това ежегодно събитие е да насочи общественото внимание към културното наследство, неговите различни измерения и неговото преосмисляне. То да не бъде възприемано като паметник, а като живо наследство, което е неразделна част от нашия живот и с което ние си взаимодействаме.

В София „Европейските дни на наследството“ се организират от Френски институт в България, Министерство на културата и Столична община.

Повече от 35 сгради със забележителна архитектурна стойност в столицата ще отворят врати. Сред тях са: Министерството на отбраната, Министерство на вътрешните работи, Централния военен клуб, Военната академия „Георги С. Раковски”, Баня Баши джамия, Софийската синагога, Католическия катедрален храм „Св. Йосиф”, Концертен комплекс „България”, Народен театър „Иван Вазов”, Националната галерия - Двореца, Софийската опера и балет, Съдебната палата, Софийския университет „Св. Климент Охридски”, неговите музеи и библиотека, Университетска ботаническа градина, Френския институт в България, Резиденцията на Република Франция, галерия „Oborishte 5“.

Коментари

Задължително поле