Раненият алпинист на Олимп е без признаци на живот

Толгахан Сайъшман стана татко

Преизбраха проф. Христо Бонджолов за ректор на ВТУ С 202 гласа „за” новият председател на Общото събрание на вуза е проф. Антоанета Анчева

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Идрис М., обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество

Заплаща ли се извънреден труд по време на командировка?

Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 май 2019

Български алпинист е ранен на Олимп, в ход е спасителна операция

Четири възможни варианта за преместване на националния стадион

Градушка отне поминък, земеделец го връща Стихии нанесоха щети в Свищов, Левски и Русе

Във Велико Търново откриват паметник на Христо Ботев навръх 2 юни

Осигуровки и за доходи от продажби в интернет Хората, които извършват стопанска дейност, с вноски като еднолични търговци

20 години навърши Дневният център за деца с увреждания в Дебелец

100 декара от сметището край село Цалапица горят

Европейското училище в Брюксел с благотворителен концерт Българските традиции ще оживеят на сцената в тържествената зала

Там се обучават около 3000 деца в осем езикови секции

Учениците от Европейското училище в Брюксел помагат на деца с благотворителен коледен концерт. Родните традиции ще оживеят в сряда на сцената в тържествената зала от 9:30 часа, благодарение на 150-те български деца, които учат в училището. Възпитаниците му се обединяват отвъд границите на езика и различните държави за благотворителен базар, на който гостите ще могат да купят коледни сувенири, картички и украшения, изработени с много любов.

Дарените средства ще подпомогнат каузата на фондация „Надежда за малките“, която се грижи за деца, лишени от родителска грижа.

Макар и далеч от родината българските деца, заедно с техните учители, полагат много усилия за популяризирането и запазването на нашите език, култура и традиции. С голямо старание всяка година те организират събития, свързани с официални за страната ни празници – изложби, концерти и тържества. Основната цел на проявата обаче е обединението и насърчаването на дарителството, дори и сред най-малките.

В Европейско училище Брюксел 4 учат децата на български семейства, работещи в Европейските институции и живеещи в белгийската столица. Там се обучават общо около 3 000 ученици в осем различни езикови секции – английска, френска, немска, холандска, италианска, румънска, българска и естонска, където деца и учители работят в сътрудничество, толерантност и равнопоставеност.

Българската секция в учебното заведение е открита през есента на 2012 година и е единствената в системата на европейските училища, която е форма на сътрудничество между членовете на Европейските общности. Тази система е създадена с Конвенция от 1957 година, която определя устава им и утвърждава тяхното културно многообразие. Учебното съдържание в тези училища е съобразено с Европейски образователни програми. В условията на многоезичност в тези училища се полагат специални усилия у децата да се възпитат европейски ценности и да се съхрани тяхната национална идентичност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.