"Европейско поведение": Македонците пак се заядоха с България, отново заради еврокомплекси

Скандално поведение продължават да демонстрират македонските медии. Дори и спортните. Те не пропускат повод да накърнят националното самочувствие на България, въпреки победата ни над техния национален отбор в последния мач между двата тима в Лигата на нациите, когато освиркаха позорно химна ни, облякоха националните ни герои Яне Сандански и Гоце Делчев във фланелки на македонския тим и обявиха най-добрия ни футболист и капитан на тима ни Кирил Десподов за македонец.

Сега сайтът sport1.mk изрази отново комплексите за малоценност на нацията, която представлява, този път по повод европейското бъдеще на Македония и това на България. Повод за това бе жребият за ЕВРО 2024: "Вчера Македония не успя да се падне в по-тежка група в европейските квалификации за континенталната надпревара през 2024 г. в Германия, след като ни се паднаха бившите световни шампиони Италия и Англия, така че пътят към ново участие в големите турнири стана почти невъзможен и към „групата на смъртта“ бе добавен и отборът на Украйна.

Македония нямаше късмет в този жребий, както и в миналогодишните квалификации за световното първенство, след като игра срещу Италия и Португалия две гостувания за виза за световното първенство в Катар, а сега сценарият е същият с две европейски суперсили в битка за първите две челни позиции, които осигуряват директно класиране на Евро 2024.

А компютър вече е изчислил шансовете, шест месеца преди началото на европейския квалификационен цикъл, според които червено-жълтите нямат и шест процента шанс за класиране в такава пъклена група, за разлика от грандовете, чиито шансове прогнозират над 86 процента и всички вече ги виждат като сигурни участници на Евро 2024.

И интересно и нелогично, Македония при такава "група на смъртта" има малко по-големи шансове от съседна България, която получи много по-лесна група от нас, но компютри и анализатори не вярват в източната ни съседка, така че дори нямат четири процента шанс за ЕП".

В "новината" не се съобщава кой е източник на прогнозите. Известния сайт We global football, занимаващ се със статистика и прогнози, обяви, че в нашата група Сърбия е четвърта в списъка на фаворитите за директно класиране на ЕП.  Според техните изчисления тя има 98,32% шанс да заеме първите две места, а пред нея са само Португалия с 99,44, Дания 99,32 и Швейцария с 98,52 % шансове.

Унгария е вторият фаворит за продължаване напред в група G с 88,92 процента шансове. На Черна гора не се дават много, само 9.00, на българския тим - 3.48%, докато Литва е на дъното с 0.28 процента шансове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят