Еврошампионът по борба Тарек Абделслам: Сбъднах мечтата си да развея знамето на тепиха

Дойдох в България, за да стана шампион“, заяви египтянинът с наш паспорт Тарек Абдулслам.

И ето че 3 месеца по-късно титлата от голямо първенство вече е факт. Преди ден в Нови Сад националът ликува на върха в категория до 75 кг на класическата борба, като на финала срази с 4:1 руснака Лабазанов, бивш № 1 в света. А на полуфиналите се справи с унгареца Лоринц, олимпийски вицешампион от Лондон 2012.

Карам стъпка по стъпка - заяви щастливият Тарек. - Първо станах шампион на България, ето че вече съм №1 в Европа - сбъдната мечта. Сега искам да стъпя и на световния връх. В Нови Сад за първи път чух химна „Мила Родино“ в моя чест, много бях радостен. Още не съм научил текста, но за следващото голямо първенство - обещавам. Много исках да тичам с българското знаме по тепиха, ето че се случи. Бях сигурен, че ще надвия руснака. Победих класни съперници, всъщност нямам притеснения кой какви успехи има преди това. Стига да изляза на тепиха, забравям всичко. Там сме аз и той. Който е по-добър, ще спечели. Титлата е и за целия отбор, за треньорите, за федерацията. Приеха ме като свой и ми дадоха шанс да постигна целите си.“

Особено щастлив от успеха бе старши треньорът Армен Назарян, който бе прегракнал от наставленията край тепиха.

Вярвах, че Тарек ще успее - обяви Назарян. - Той има богат арсенал от техники и към всеки съперник намира подход. Добра работа и на целия екип! Ще имаме още шампиони!“

Важно е, че имаме силни треньорски щабове, заяви Христо Маринов

Класиците повториха успеха от 2012-а

Борците в класическия стил повториха успеха си от Евро 2012, като завършиха на първенството в Нови Сад с пълен комплект медали. Националите спечелиха общо 6 отличия, от тях две титли. А в отборното нашите са в топ 6 на Европа и в трите стила.

„Тарек Абделслам направи страхотен дебют за България на голямо първенство - заяви председателят на федерацията Христо Маринов. - Залагахме на него и очаквахме да стигне върха. Бори се мъжки, с характер и напълно заслужава да е шампион. Но и в трите стила имаме още резерви и потенциал. А най-хубавото е, че разполагаме с добри треньорски щабове."

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт