Еда Едже се стопи, вижте нейната диета

Еда Едже става световно известна с участието си в "Опасно изкушение".

34-годишната актриса Еда Едже, която роди дъщеря си Мина, се стопи до 53 кг. след раждането. Актрисата напълняваше умишлено в миналото, за да добави необходимата дълбочина към характера на образите си в турските сериали. Тя хумористично гледаше към тази ситуация с думите „наддавам на тегло, докато раждам героя“. Сега обаче тя е е щастливо омъжена и има дъщеря. Какви обаче са тайните на тази успешна и красива актриса, за да остане във форма? Едже беше уловена от камерите по време на последната си лятна ваканция и събра всички любопитни погледи. Тя най-накрая обяви своята формула, която топи мазнините. Оказва се, че тайната на красивата актриса се крие в думите й: "Да умееш да се справяш с умората..."

И така, каква е тази магическа формула, която прави Едже красива? - "Започнах да спортувам". Едже вижда наддаването и отслабването като естествена част от живота, а също така призна, че нейният стрес при хранене се е увеличил след раждането.

Основният фактор за връщането на красивата актриса във форма обаче беше фокусът върху диетата и здравословното хранене, за да се справи с умората.

Добавяйки, че е получила подкрепа от диетолог, Eдже заяви, че е възприела по-здравословен начин на живот, като е променила съня си и ниската консумация на вода.

Една от примерните диетични програми, които могат да се използват с фокус постигане на резултатите на Едже, е:

Сутрин:

Веднага след събуждане: 1 чаша топла вода с лимон (Помага за ускоряване на метаболизма)

Закуска (08:00 - 09:00 ч.):

1 супена лъжица сирене и магданоз + 1 варено яйце върху 1 филия пълнозърнест хляб

или 2 супени лъжици овесени ядки, 1 чаша мляко (за предпочитане полумаслено или без лактоза), 5-6 бадема, половин резен банан

Неподсладен чай/кафе 

следобед:

(12:00 - 13:00 ч.):

1 порция риба/пиле/кюфтета на скара + Салата с много зеленолистни (със зехтин и лимон)

или 1 купа зеленчукова супа + 1 порция сандвич с пушено пуешко месо, приготвен с 2 филийки пълнозърнест хляб

вечер:

(18:00 - 19:00 ч.):

2 купички супа (като леща, тархана) + 1 купичка кисело мляко

или Зеленчукова салата със зехтин + 1 купичка кисело мляко


Закуските могат да се редуват с:

(10:00 - 11:00 ч.): 1 шепа бадеми/лешници/орехи или 1 купичка кисело мляко + 1 порция плод (като ябълка, круша, портокал)

(15:00 - 16:00 ч.): 1 филия пълнозърнест тост + 1 чаша билков чай

Едже отдава значение на здравословното хранене за борбата с умората. Тази програма съдържа и храни, богати на фибри, протеини, витамини и минерали.

Консумация на вода: Пиенето на 2-2,5 литра вода през целия ден ускорява метаболизма и осигурява усещане за ситост.

Сън: Едже набляга на редовния сън, за да избегне негативните ефекти от безсънието. 7-8 часа сън всяка нощ е толкова важно, колкото и здравословното хранене.

Спорт: Един от най-важните фактори за Еда Едже да поддържа формата си са редовните упражнения. Дори бързото ходене за 30 минути поне 3 дни в седмицата може да доведе до голяма разлика в теглото.

Не забравяйте, че в допълнение към балансираната диета, редовните упражнения и пълноценният сън също са много важни за здравословния начин на живот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес