Юнкер поздрави българите по повод 24 май в Туитър

Владимир Путин: Русия е заинтересована да се повиши ефективността на работата на МВФ

Липсват специалисти за защита на личните данни Банките, телекомите и онлайн услугите са изправени пред предизвикателства

Руски телефонни шегаджии подведоха Борис Джонсън, че разговаря с арменския премиер

Над 350 наблюдатели на изборите в Турция изпраща международна мониторингова организация

Глобяват заведения за нелегална музика

Президентът Румен Радев пред паметника на Светите братя: Правописът е първият урок по демокрация Жан Клод Юнкер с послание в туитър на български език

Еманюел Макрон: Русия и Франция могат да намерят решения на ситуациите в Украйна, Иран и Сирия

Забраниха руската държавна информационна агенция РИА-Новости в Украйна

Министър Красимир Вълчев: Среднистите печелят повече от висшистите Професионалното образование ще става все по-високо платено, гарантира той

Товарният кораб “Сигнус” се скачи с Международната космическа станция

Кола се обърна по таван в Русенско

Един загинал и четирима ранени след взрив във фабрика за експлозиви в Турция

Майк Помпео: Русия отправя предизвикателства срещу интересите на САЩ, свидетелство е химическата атака в Солсбъри

Добри новини след пристигането в Гърция: Мечетата от Барутин имат шанс да останат диви

Едва 12 673 лева в хазната на Община Велинград

Снимка: Николай Спасов

Скромната сума от 12 673 лв. е влязла в общинската хазна на Велинград за първото полугодие на 2017 г. въпреки наличието на стотици рекламни табели, билбордове, транспаранти и др. в курорта, като парите са постъпили по 40 договора за поставяне на РИЕ (рекламно-информационни елементи), показва отчетът за периода от 1 януари до 31 юли тази година.

Общата сума се формира от 150 лв. такси за разглеждане на документи, 650 лв. от разрешителни за поставяне на преместваеми обекти, 5080 лв. приходи по договори, подписани преди 2017 г., и още 6792 лв. от контракти, парафирани през тази година. От общинската администрация на СПА столицата на Балканите уточняват, че за първите 6 месеца в местната хазна са влезли повече пари от поставяне на рекламно-информационни елементи, отколкото за 12 месеца в предишните 2 години – 11 117 лв. за цялата 2015 г. и 9751 лв. през 2016 г., но признават, че приходите от това перо трябва да са много повече.

Според справка на градската управа с решения на ОбС-Велинград са одобрени 39 петна за билбордове, като за 15 от тях са сключени договори и за още 5 са в процес на сключване, а от билбордове в общинската хазна през първите 6 месеца на 2017 г. са постъпили 4142 лв., което е 1/3 от цялата обща сума. През май 2016 г. местният парламент прие нова наредба за РИЕ (рекламно-информационните елементи), а според нея всички табели в курорта трябва да имат унифицирана визия, одобрена от Експертния съвет по устройство на територията.

На практика обаче нещата в СПА столицата на Балканите стоят по коренно различен начин и то цели 15 месеца след приемането на въпросната общинска наредба и стотици собственици на хотели, ресторанти и различни търговски обекти продължават да рекламират бизнеса си и то без да внасят дори и лев в хазната на Велинград.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.