Турция се налага в Средиземно море

Турция втора по износ на сериали в света

Партиите вече доят две крави Формациите, прескочили 1% вземат по 8 лв. на глас от държавата, могат да получават и безлимитни дарения от бизнеса

Младенов награден и в Португалия

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

По-скъп ток и нов доставчик от 1 юли

БАБХ крие отровните храни по наредба

Данаил Кирилов разговаря с Полфрийман за проблемите на затворите

Работник е пострадал сериозно, а други двама са леко ранени след експлозия в цех за производство на биогаз в Ямболско

Раздор за 50 000 лв. довел до убийството край езерото Вая Оставиха в ареста заподозрения за разстрела в Бургаско

Двама души са убити при стрелба в американска военна база във Флорида

24% от българите никога не са ползвали интернет (обзор) Най-често купуваме онлайн дрехи и спортни стоки

Разбиха престъпна мрежа за наркотрафик в Европа 11 са арестувани

През януари 2020 година тръгва делото срещу Александър Манолев заради къщата за гости

Бюджетът на ЕС до 2027 продължава да буксува

Едва 12 673 лева в хазната на Община Велинград

Скромната сума от 12 673 лв. е влязла в общинската хазна на Велинград за първото полугодие на 2017 г. въпреки наличието на стотици рекламни табели, билбордове, транспаранти и др. в курорта, като парите са постъпили по 40 договора за поставяне на РИЕ (рекламно-информационни елементи), показва отчетът за периода от 1 януари до 31 юли тази година.

Общата сума се формира от 150 лв. такси за разглеждане на документи, 650 лв. от разрешителни за поставяне на преместваеми обекти, 5080 лв. приходи по договори, подписани преди 2017 г., и още 6792 лв. от контракти, парафирани през тази година. От общинската администрация на СПА столицата на Балканите уточняват, че за първите 6 месеца в местната хазна са влезли повече пари от поставяне на рекламно-информационни елементи, отколкото за 12 месеца в предишните 2 години – 11 117 лв. за цялата 2015 г. и 9751 лв. през 2016 г., но признават, че приходите от това перо трябва да са много повече.

Според справка на градската управа с решения на ОбС-Велинград са одобрени 39 петна за билбордове, като за 15 от тях са сключени договори и за още 5 са в процес на сключване, а от билбордове в общинската хазна през първите 6 месеца на 2017 г. са постъпили 4142 лв., което е 1/3 от цялата обща сума. През май 2016 г. местният парламент прие нова наредба за РИЕ (рекламно-информационните елементи), а според нея всички табели в курорта трябва да имат унифицирана визия, одобрена от Експертния съвет по устройство на територията.

На практика обаче нещата в СПА столицата на Балканите стоят по коренно различен начин и то цели 15 месеца след приемането на въпросната общинска наредба и стотици собственици на хотели, ресторанти и различни търговски обекти продължават да рекламират бизнеса си и то без да внасят дори и лев в хазната на Велинград.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.