Още един загинал след стрелбата в Страсбург 11 са тежко ранените според последна информация

Стрелецът в Страсбург още не е заловен Официална информация от местните власти: ранените са 10

Ваня Стамболова успя, класира се за финала на „Фермата“

Престрелка в близост до коледния базар в Страсбург, има един загинал и трима ранени (ВИДЕО)

Меркел: „Няма възможности“ за промяна на споразумението за Брекзит

Битка за 15 млрд. евро стои зад атаката срещу строителите 1000 машини ще бъдат паркирани на “Цариградско шосе” в София без да пречат на гражданите

Сериозна чистка в „Локо“ (София)

Съдбата на Правителствена решават депутатите Дългът от 33 млн. лв. е от неизплатена надлимитна дейност на болницата

От „Надежда“ в Сливен искат свои съветници, узаконяване на къщите и мечтаят за среща с вътрешния министър

Възрастна жена пропадна в шахта в Пловдив

Будапеща плаши с още антимигрантски кампании

Смог ваканция въвеждат в училище Децата с хронични респираторни проблеми ще могат да си остават вкъщи, според една от мерките на МОН

Вицепремиерът Марияна Николова: Наградите на туризма са показател, че секторът в България се развива успешно

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 12 декември 2018

Пожар затруднява движението в района на Петте кьошета в столицата

Едва 12 673 лева в хазната на Община Велинград

Снимка: Николай Спасов

Скромната сума от 12 673 лв. е влязла в общинската хазна на Велинград за първото полугодие на 2017 г. въпреки наличието на стотици рекламни табели, билбордове, транспаранти и др. в курорта, като парите са постъпили по 40 договора за поставяне на РИЕ (рекламно-информационни елементи), показва отчетът за периода от 1 януари до 31 юли тази година.

Общата сума се формира от 150 лв. такси за разглеждане на документи, 650 лв. от разрешителни за поставяне на преместваеми обекти, 5080 лв. приходи по договори, подписани преди 2017 г., и още 6792 лв. от контракти, парафирани през тази година. От общинската администрация на СПА столицата на Балканите уточняват, че за първите 6 месеца в местната хазна са влезли повече пари от поставяне на рекламно-информационни елементи, отколкото за 12 месеца в предишните 2 години – 11 117 лв. за цялата 2015 г. и 9751 лв. през 2016 г., но признават, че приходите от това перо трябва да са много повече.

Според справка на градската управа с решения на ОбС-Велинград са одобрени 39 петна за билбордове, като за 15 от тях са сключени договори и за още 5 са в процес на сключване, а от билбордове в общинската хазна през първите 6 месеца на 2017 г. са постъпили 4142 лв., което е 1/3 от цялата обща сума. През май 2016 г. местният парламент прие нова наредба за РИЕ (рекламно-информационните елементи), а според нея всички табели в курорта трябва да имат унифицирана визия, одобрена от Експертния съвет по устройство на територията.

На практика обаче нещата в СПА столицата на Балканите стоят по коренно различен начин и то цели 15 месеца след приемането на въпросната общинска наредба и стотици собственици на хотели, ресторанти и различни търговски обекти продължават да рекламират бизнеса си и то без да внасят дори и лев в хазната на Велинград.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.