Едва 50 души събра протестът на сините, червените и зелените

Едва 50 човека събра широко рекламираният тази седмица протест на формациите от „Демократична България”.

В обединението влизат тъмносините от ДСБ, левите от ПП „Зелените" и неориентираните между ляво и дясно „Да, България”.

Подготовката за казионната изява течеше във фейсбук, за да може за митингът да бъде поднесен на обществото като „граждански”. Но още в сряда съпредседателят на ПП „Зелените” Борислав Сандов, която е едно с уж неправителствената коалиция „За да остане природа в България”, обяви че „дясното” обединение подготвя протест.

Ставаше дума за същото мероприятие, тоест никакви граждани в социалните мрежи не се самоорганизираха. За да замаскират още по-добре своите истински намерения, от обединението обявиха, че става дума за цели 22 фейсбук-групи, чийто членове са влезли в контакт и са се разбрали да се обединят в името на България. Сред изброените са „Спаси Пирин”, „Спаси Скаптопара”, „Да спасим Кресненското дефиле”, „Да запазим Болата”, „Дива България”, „Зелен Младост”.

Подготовката за митинга бе отразена основно от сайта „Дневник”, собственост на олигарха Иво Прокопиев, както и от Медипул, чийто шеф е говорителката на кабинета на Иван Костов – Стояна Георгиева.

Въпреки голямия ресурс, който бе отделен за популяризиране на митинга, пред Министерския съвет се събраха 50-на души, които доста се намокриха от дъжда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България