Единайсетокласничка от Свищов влезе в разширения национален отбор на България по философия

Ученичката Любомира Димитрова от СУ ”Николай Катранов” в Свищов се класира на престижното девето място в общото класиране на Националната олимпиада по философия, която се проведе в град Варна.

Съгласно регламента на Националната олимпиада всички ученици, които са класирани на първите дванадесет места, ако са ученици от 12 клас, получават званието „Лауреат” на олимпиадата.

Любомира е на второ място сред учениците от 11 клас.

Най-големият успех на Любомира обаче е, че успя да се пребори и стана член на разширения Национален отбор на България по философия и ще участва в подборния кръг за определяне на двамата представители на държавата в Международната олимпиада, която тази година ще се проведе в Рим-Италия. Това е най-престижното класиране на ученик от област Велико Търново по философия за последните години.

Любомира ще участва в подготовката на членовете на националния отбор, която ще се проведе от 13 до 17 април в Центъра да подготовка на ученици за международни олимпиади към МОН в град София. Младите олимпийци ще бъдат обучавани от преподаватели от СУ „Св.Климент Охридски”. В края на обучението ще се проведе и подборния кръг на олимпиадата.

Любомира е единственият представител на средно училище измежду учениците, заели първите дванадесет места в общото класиране, като е успяла да изпревари представители на най-престижните училища в България- НГДЕК, СМГ, НПМГ.

В момента Любомира се подготвя за подборния кръг по философия, но преди това ще участва и в Националния кръг на Олимпиадата по математическа лингвистика, която ще се проведе от 5 до 7 април в Хасково.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони