Един арестуван, а друг се издирва за нагла кражба на камион

Снимка: Архив

Великотърновски криминалисти установиха противозаконно отнет товарен автомобил и задържаха съпричастен към деянието мъж.

В петък при извършен обход на ул. "Клокотница" в областния град полицейски патрул е установил товарен автомобил "Мерцедес", за който имало данни, че е противозаконно отнет на 28 срещу 29 септември от Варна. В хода на предприетите незабавни действия е установено, че регистрационните табели на возилото са подменени.

При проведени заградителни мероприятия в близост до возилото е установен и задържан за срок до 24 часа 47-годишният Р. Д. от Варна, известен на полицията и осъждан, със 7 съдебни и криминални регистрации за идентични престъпления. Друг мъж, който е бил с него, не се подчинил на полицейските разпореждания и напуснал мястото с лек автомобил.

В последствие возилото е установено изоставено на пътя София – Варна, до заведение "Горски кът". Същото е иззето. Неизвестният към момента мъж се издирва. Товарният автомобил е върнат на собственика му. След доклад на материалите в прокуратурата Р. Д. е привлечен, като обвиняем. Мярката му за задържане е удължена на 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право