Един епизод от „Семейство Симпсън” се прави за 6 месеца

„Семейство Симпсън“, най-дълго излъчваната поредица в телевизионната история, продължава да забавлява зрителите, като изключително умело се шегува със съвременния свят. Сериалът успя да стане една от най-разпознаваемите продукции на всички времена, а героите се превърнаха в неизменна част от американската поп култура.

Семейните приключения продължават и в 27-ми сезон от 19 август по FOX, когато Мардж и Хоумър са разделени и в пилотния епизод Хоумър започва да се среща с двадесет и няколко годишно момиче. В следващите епизоди Селма и Пати решават да откажат цигарите, а Хоумър губи 5000 долара на покер и оставя Лиса да изплати дълга му. Домът на семейство Симпсън е ограбен, Сайдшоу Боб най-сетне успява да убие Барт. Лиза, Милхаус и Барт получават суперсили след облъчване с радиация.

Ето няколко интересни факт за този хитов сериал:

В първите серии се предполага, че Хоумър е роден през 55-а година. Героите в сериала не остаряват. Хоумър е на 36, Мардж – на 34, Барт – на 10, Лиса – на 8, а Маги е на 1. В началото Барт е главният герой, но след първите сезони става ясно, че Хоумър се харесва повече на публиката. Производството на един епизод отнема 6 месеца, паралелно се правят 10 епизода. Емблематичната прическа на Мардж е заимствана от героинята в „Булката на Франкенщайн”.

В САЩ има 121 града с името Спрингфийлд. Възклицанието на Хоумър „д’ох” е включено в оксфордския речник на английския език. В по-старите епизоди цената на Маги, когато продавачът я маркира на касата е $847,63, после става $243,26. В първата серия от 3 сезон, актьорът озвучаващ лунатика смятащ се за Майкъл Джексън Джон Джей Смит, всъщност е самият М.Д., но от звукозаписната компания не му разрешават да използва истинското си име, а само гласа си.

През 96-а австралийска пивоварна започва да произвежда бира Дъф, но бива осъдена от Фокс. Все пак в света се търкалят около 1000 кенчета, вървящи по 100 долара парчето за колекционери. Имейлът на Хоумър chunkylover53@aol.com, всъщност е истинският имейл на един от сценаристите. В света на Симпсън само Господ има 5 пръста.

След Филмът от 2007г. трябва да има още 2 големи филма. В априлският брой на американския Максим от 2004-а на корицата е… Мардж. През 2009г. се появява и в друго мъжко списание. В сериала има и българска следа – аниматорът Румен Петков работи като анимейшън чекър, т.е. проверява за грешки в епизодите. През 2009г. американските пощи отпечатват 1млрд. марки с ликовете на Семейството.

В Обединените Арабски Емирства излъчват шоуто с малки промени: Хоумър пие сода, не бира и вместо хот-дог яде телешки кренвирш.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.