Един загинал и трима пострадали при пожари в Търговищко

104 пожара са станали заради отоплителни уреди в домакинства

Един човек е загинал, а трима са пострадали при пожари в жилища в Търговищко през миналата година. През 2017 г. живота си по тази начин загубиха девет души, като тогава имаше и две убийства, които беше направено опит да се прикрият с подпалване на домовете на хората.

Почти половината от всичко 408 пожара, станали в областта миналата година, са били в домакинства, показват данните на огнеборците. 104 от опасните ситуации, изискващи намесата на противопожарните служби, са възникнали заради отоплителни уреди. В някои от случаите това са забравени или необезопасени печки, но има и значителен брой пожари заради проблеми с комини, като някои са нанесели и сериозни щети на имуществото.

От началото на настоящия отоплителен сезон огнеборците са гасили вече 40 пожара в комини, като само за предната седмица е имало 5 такива случая.

От отчета на „Пожарна безопасност и защита на населението” става ясно, че най-голям е броят на пожарите, предизвикани поради небрежност при боравене с открит огън, които са били 209. Горски пожари не е имало регистрирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България