Една година затвор за телефонен измамник рецидивист

Снимка: Архив

По споразумение на Районна прокуратура-Кърджали е осъден Атанас Д., на 46 г. от гр. Ветово, за поредна телефонна измама, съобщиха от държавното обвинение.

През май 2014 г. Атанас позвънил по телефона на 82-годишната В. М. от гр. Кърджали и я излъгал, че дъщеря й е пострадала при катастрофа в гр. Пловдив и ще трябва да й бъде извършена операция. Представил се за доктор Манолов. Съобщил й, че за операцията ще е нужно да се плати сумата от 11 000 лева. Пострадалата казала, че няма толкова пари, а Атанас Д. отговорил, че ще разговаря със служител от Здравната каса, за да се опита да намали сумата. Жената му казала, че има само 4 950 лева и 900 долара. След малко Атанас Д. й позвънил отново и съобщил, че от Здравната каса се съгласили на тази сума. Казал да излезе пред къщата си и да даде парите на мъж, който ще дойде там след малко.

Пенсионерката изпълнила това и дала всичките си пари на непознат млад мъж. По-късно възрастната жена разбрала, че е измамена. Измамникът е установен по-късно. Възстановил е изцяло сумата, която е получил от пострадалата.

По одобрено споразумение Районен съд-Кърджали му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година при първоначален „строг“ режим. Споразумението е влязло в сила и не подлежи на обжалване. Атанас Д. е бил осъждан и преди за телефонни измами.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Жената събирала парите си цял живот,като се е лишавала,а тоя боклук ще лежи само една година!Аз ако съм неин син или племенник……

  2. НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПОСТИГА СПОРАЗУМЕНИЕ,ЩОМ ТОЯ Е РЦ!!! ЕДНА ГОДИНА ЗА РЦ Е МНООООГО НИСКО НАКАЗАНИЕ.ЖУЛНИ МУ ЕДНО 7-8 ГОДИНИ ДА МУ ДЪРЖИ ВЛАГА-РЦ Е,А И ДЕЯНИЕТО Е СЪС ЗАВИШЕНА СТЕПЕН НА ОБЩЕСТВЕНА ОПАСНОСТ!!! ПРОКУРОРЪТ Е МЕКА МАРИЯ,А НЕ БИВА!!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.