Една жалба за домашно насилие е подала жената на Веселин Димитров

Една жалба за домашно насилие е подала срещу Веселин Димитров жената , която е живяла с него близо четвърт век. Това съобщи зам.-директорът на ОДМВР Андрей Ангелов.

Бившият полицай Димитров е един от двамата загинали при взрива в бл. 203 на варненския кв. Владиславово. Експлозията е гръмнала в ап. 24, собственост на жена му. Самата тя вече е била настанена в кризисен център.

Антоанета подала жалбата във Варненската районна прокуратура на 22 декември. Оплакала се, че Веселин я е пребил. Посегателството било извършено на 14 декември, но жената съобщила за него по-късно по съвет на роднини. Имала и медицинско за нанасяне лека телесна повреда. Така на 6 януари е била издадена съдебна заповед за закрила.

Според нея Веселин е трябвало незабавно да напусне апартамента и да не доближава на 200 м от Антоанета. Няколко дни по-късно мъжът обещал на кварталния да се изнесе на 15 януари, като уверил, че няма да създава проблеми. Вместо това се барикадирал вътре със закупените по-рано запаси от газ и бензин. Назначените по разследването експертизи ще дадат окончателен отговор дали Веселин е причинил взрива, или той е резултат от късо съединение на електрическата мрежа.

Коментари

Задължително поле