Министър Младен Маринов: Продължава издирването на Стоян Зайков, разширяваме периметъра на претърсване

Възстановка отбелязва 180 години от откриването на Взаимно училище във Велико Търново

Ивет Лалова мечтае да бъде майка

ВАС отмени Становище за екологична оценка на министъра на околната среда и водите за изменение на общия устройствен план на Община Приморско

Българка пледира виновна в Ню Йорк по обвинения в пране на пари от корупция в Мозамбик

Дара Екимова: Имам нещо много повече от гадже Сбъднах една от мечтите си - да пея с татко, казва дъщерята на Дими от "Сленг"

Израел и Хамас постигнаха споразумение за прекратяване на огъня за 6 месеца

Въоръжена група прекъсна главен водопровод в Триполи

Младен Маринов: Изяснява се каква е причината за нападението с нож срещу 16-годишно момче

Десислава Танева: Около 70 хил. дка земи са с поражения от градушки, в момента действа държавна помощ за компенсиране на напълно пропаднали площи

Германия е изхарчила рекордните 23 млрд. евро за интегрирането на мигрантите през 2018 г.

Икономист: Не е възможно да има обща минимална европейска заплата

Изтребители не се купуват на Черен петък Каракачанов единствен се осмели да каже, че асансьорните маневри за Ф-16 са прекалено скъпи за България

Какво е депресия по български?

Една луксозна кола върши работа на много потребители В пътническата кабина на Audi AI:ME расте бръшлян, а команди се дават с движения на очите

Човечеството не спира да пренаселва големите градове, в които придвижването с кола се превръща във все по-тежък и скъп кошмар. Автономните превозни средства, роботизираните таксита и споделените автомобили биха могли да облекчат трафика многомилионния мегаполис. Техните качества са комбинирани в концептуалния модел Audi AI:ME – електрически SUV с компактни размери и четвърто ниво на автономно движение. В недалечно бъдеще този тип коли ще реформират представите за автомобилен транспорт, тъй като удоволствието за хората ще идва не от шофирането, а от спокойствието и релакса по време на пътуването.

На дължина 4,30 м и широчина 1,90 м (близко до размерите на Audi A3), конструкторите на Audi AI:ME са създали комфортно превозно средство за четирима пътници. Външният и вътрешният дизайн е футуристичен с изчистени повърхности и ефектно LED осветление.

Не по-малко авангардна е визията за ползването на този първи по рода си луксозен споделен автомобил. Когато потребителите имат нужда от кола, ще могат да го поръчват чрез апликация по интернет и да посочват място, където искат автомобилът да ги чака. По подобен начин ще се извършва и освобождаването на превозното средство, когато повече не е нужно на клиента. Логистиката ще се улеснява благодарение на автономната функция на движение.

Потребителят също така ще може сам да решава дали иска да шофира или да се вози, като оставя управлението на автопилот. Тогава воланът се прибира в таблото, а водачът може да използва времето за пътуване за почивка, за забавление или за работа, тъй като таблото се превръща в удобна масичка с необходимите сензорни екрани и интернет връзка.

Електрическата батерия с капацитет 75 киловатчаса осигурява безпроблемно движение в града в продължение на 6 часа без прекъсване. Задвижващата система е насочена към скорости между 20 и 70 км/ч, тъй като в града се кара основно в този диапазон. Мощността на двигателя е 170 конски сили, които въртят задната ос.

Електрическият пакет в съчетание с липсата на скоростна кутия и карданов вал позволяват пътническата кабина да бъде максимално голяма и удобна благодарение на дългото 2,77 м междуосие. В обзавеждането са използвани висококачествени естествени материали като дърво и вълна. Под стъкления покрив има деликатни дървени рамки, около които се вие естествено растение бръшлян – за глътка естествен кислород в големия град.

Липсата на контролни уреди се обяснява с футуристичния интерфейс на управление посредством сензорни екрани. В задаването на функциите се включват също гласът и очите на шофьора, тъй като автомобилът е оборудван с технологията Eye-Tracking и реагира на команди с движения на очите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.