Еднометрова коледна картичка ще получи кметът на Стара Загора

Близо 100 деца от Центровете за настаняване от семеен тип и домовете „Българка“, „Теофано Попова“ и „Мария Терезия“ изработиха с младежите от ГЕРБ коледна украса в рамките на традиционната инициатива „Заедно не сме различни”.

Децата направиха пъстри гирлянди и дребни играчки, с които по-късно украсиха по една жива елхичка, подарък от младежите.

Коледната инициатива включи и изработване на специални картички, по две от всяка социална институция. Те ще бъдат обединени в две, с размер почти по един метър. Чрез тях ще бъдат предадени усмивките, добрите пожелания и коледният дух на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров и областния управител Гергана Микова.

„Прекрасно е, че и тази година имахме възможност да се заредим взаимно с положителни емоции с децата, лишени от родителска грижа. Инициативата ни „Заедно не сме различни“ този път премина паралелно в различните къщи и домове. Не е случайно и че решихме да подарим коледните елхички в саксия. Това за нас е вид обещание, че няма да се забравим, но и начин децата да отгледат дръвчетата и да са отговорни към природата. На няколко места успяхме и да ги засадим, а на другите ще го направим през пролетта“ - споделиха младите хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони