Ежегодният Благотворителен базар събра 290 000 лева за един ден

11 000 души подкрепиха събитието в неделя

22-рото издание на ежегодния Благотворителен базар на Международен женски клуб – София посрещна 9000 посетители и 2000 доброволци и събра 290 000 лева за благотворителност. Към тези приходи ще се добавят и даренията от корпоративните спонсори на Клуба. Всички събрани средства ще се използват от Благотворителната организация на Международен женски клуб – София за финансиране на благотворителни каузи и проекти през цялата следваща година.

„Голямата цел на Международен женски клуб – София тази година е да събере 500 000 лева за България – каза г-жа Анджела Бърд, президент на Клуба. – Общата сума от средствата от Благотворителния базар и от даренията, получени от нашите корпоративни спонсори, ще бъде обявена през януари. Тогава стартира и кандидатстването за финансиране от страна на благотворителни организации в нужда. За нас всеки лев е важен и приносът на всеки човек има значение, затова сърдечно благодарим на всеки един от вас, който е тук днес.“

КенияПосетителите на тазгодишния Благотворителен базар имаха възможността да усетят духа на 60 държави от целия свят. На щандовете се предлагаше неописуемо разнообразие от плетива, екзотични подправки, вкусни печива, гозби и напитки, играчки, традиционни ръчно украсени дрехи и всичко, за което един пътешественик може да мечтае. Богатата културна програма на събитието продължи без почивка през целия ден и в нея взеха участие както едни от най-обичаните български изпълнители, така и деца със страхотни таланти и отворени за добро сърца.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл