Арестуваха 9 души, транспортирали кокаин, скрит в ананаси

Протест в Сливен срещу увеличението на таксите за ясли и детски градини

Удължава се грипната ваканция в Пернишка област

Днес е Атанасовден

Затворени са проходи и пътища заради обилен снеговалеж

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Рекс Тилърсън обеща, че американската армия ще остане в Сирия

Убиха бос на мафията в Гърция

Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Екатерина Захариева: С Република Хърватия споделяме общи идеи, принципи и позиции в ЕС и НАТО

Министър Екатерина Захариева.

С Република Хърватия споделяме общи идеи, принципи и позиции в ЕС и НАТО. Това каза по време на брифинг заместник-министър председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева след среща с колегата й от Хърватия Давор Иво Щир.

Министър Захариева отчете, че с Хърватия имаме традиционни приятелски отношения и активен диалог в последните няколко години.„Министър Щир е първият министър, който ме посещава като министър на външните работи. Изключително съм щастлива и това посещение, има символичен характер, защото ние споделяме общи идеи, принципи и позиция в ЕС и НАТО“, каза тя. „Разбира се, както споделихме, отношенията са чудесни, което има изражение в икономическите отношения между двете държави.

Тъй като ние считаме, че винаги може и повече – набелязахме някои мерки, които ще повишат стокообменът и икономическите контакти между двете държави“, допълни министър Захариева. По думите й от 2015 – 2016 г. стокообменът се повишава. „Туристите, които са посетили Хърватия са 2 пъти повече, не е така за съжаление с хърватските туристи, които са посетили България“, каза министър Захариева. Тя поясни, че са обсъдили и обстановката в региона и са установили, че политическите отношения са на високо ниво. „Като се надяваме да задълбочим контактите с организиране на все повече съвместни бизнес форуми“, поясни Захариева.

Тя каза, че по отношение на оценките и предизвикателствата, пред които се изправя региона обща е позицията, че няма друга алтернатива за страните от Западните Балкани от тяхното бъдеще в ЕС в зависимост от индивидуалното бъдеще на всяка една от страните. „В момента най-актуалният въпрос е ситуацията в Република Македония. И България, и Хърватия очакваме избирането на новото правителство на Македония, за да го приветстваме“, каза тя и поясни, че това ще бъде важна стъпка към нормализиране на климата в Македония. Тя посочи, че двамата вярват, че новото правителство на Македония спешно ще започне да работи по всички необходими реформи, за да върне страната по правилния път.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Общата работа се тачи от всички партийни глутници.Така никога не разбираш, кой какво е свършил. А днес и баницата е по-голяма и стадата от овце също. Дояча, като правило е един същ от векове.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.