Екипажите на три кораба на БМФ посрещат първи новата 2018 г.

Руен

"Лудогорец" ще бъде на пристанище Мурманск в новогодишната нощ, а "Руен" плава в Източно Средиземно море

За първи път от много години насам екипажите на три кораба на "Параходство БМФ" АД първи ще посрещнат новата 2018 г., съобщиха от пресцентъра на най-голямата и най-старата родна шипингова компания, която стана на 125 години.

лудогорецКорабите са „Лудогорец“, който в новогодишната нощ ще бъде в пристанище Мурманск, Русия, с капитан Ивайло Пасков и с главен механик Тошко Тонков, „Люлин“ -в пристанище Санкт Петербург, Русия, с капитан Венцислав Господинов и с главен механик Тодор Мечков) и „Виден“ в пристанище Кандалакша, Русия, с капитан Мариян Йотов и с главен механик Димчо Чипов.

Също за първи път много години три кораба на Параходството ще посрещнат Нова година по време на плаване в Черно море - „Пирин“, „Трапезица“ и „Героите на Севастопол“. По същото време в Източно Средиземно море ще бъде „Руен“. И четирите кораба ще бъдат в географско отношение по на изток от посочените три, които ще се намират в руски пристанища, но там по московско време новата 2018 г. ще настъпи по-рано.

Последен ще изпрати старата 2017 година екипажът на най-новия кораб на БМФ – „Рила“ с капитан Красен Благоев и с главен механик Васил Михалев. Този кораб ще бъде в пристанището Ню Орлиънс, Атлантическото крайбрежие на САЩ.

Два дни преди новогодишната нощ на рейд във Варненския залив са пуснали котва 5 кораба, а се очаква да влязат още три. Сред тях има български металовоз, кораби, които плават под украински, холандски, малтийски и молдовски флаг. Това съобщи за "Труд" дежурният на Рейдовата кула във Варна.

Вероятно повечето от екипажите на тези кораби на рейд ще вдигнат празнична наздравица в залива, докато чакат ред да влязат в пристанище Варна, което работи 365 дни в годината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България