Екипажът на Су-25 показа висш пилотаж по време на атака срещу украинските въоръжени сили

Екипажът на Су-25 показа висш пилотаж по време на атака срещу украинските въоръжени сили. Пилотът на щурмовия самолет Су-25 показа високо ниво на пилотиране, изпълнявайки сложен пилотаж на изключително малка височина при нанасяне на ракетен удар по позициите на украинските въоръжени сили в Краснолиманското направление, става ясно от видео, публикувано от руското министерство на отбраната.

">Telegram Publish

Видеото показва как щурмовият самолет изстрелва залп от неуправляеми ракети S-8 по украинските войски от леко наклоняване и след това се измъква, използвайки удар, което е сложна маневра от висшия пилотаж. С тази маневра самолетът се обръща с главата надолу и прави завой на 180 градуса, докато се спуска.

На изключително ниска надморска височина подобно маневриране е особено трудно, но ви позволява бързо да избягате от възможен огън от вражески зенитно-ракетни системи.

Както уточниха от Министерството на отбраната, Су-25 е нанесъл атака срещу украинските въоръжени сили от височина само 25 метра, което приблизително съответства на височината на стандартна девететажна панелна сграда.

"Според докладите всички зададени цели са били успешно поразени. Полетът е извършен както обикновено", съобщават от ведомството.

Както каза пилотът на Су-25, „при приближаване до линията на маневриране извършихме маневра с последваща стрелба с неуправляеми авиационни ракети и преминаване под долната граница на зоната на поражение на ПВО на противника“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия