На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Путин: Военно-техническите връзки между Русия и Турция се задълбочават

Гърция изплаща предсрочно част от кредитите си към МВФ

Луксозните имоти поскъпнаха с 2,3%

Ердоган на тристранната среща в Анкара: Можем да вземем решение за конкретни мерки, за да изгасим пожара в Сирия

Сълзи и гняв за един век Хайтов 100 г. от рождението на големия писател в Народния театър

Жена загина при челен удар на пътя Русе – Бяла

Нови наводнения в Испания, засегнати са предградията на Мадрид

СЕМ не разбра защо БНР спря Генералният директор твърди, че излъчването на “Хоризонт” не е спирало, а ресорът на Силвия Великова не е сменян

Взривът на бензиностанция в Добрич вероятно е причинен от манипулирана газова бутилка

И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

Екипите на пожарната в Бургаско излезли 2932 пъти за 9 месеца Огнеборците се отзовали на 90 фалшиви сигнали

Екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Бургас и региона са излезли 2932 пъти за една година. Това сочи справка от началото на година до 12-ти септември. „Имахме спокойна година. Произшествията са 2932, като за миналата година са били 2971“, каза комисар Васил Василев – шеф на РДПБЗН. Огнеборците са гасили 351 пожара с материални загуби. Най-честите запалвания са причинявани от възрастни, които палят изсъхналата трева в задния си двор. За една година пожарникарите са откликвали на 90 фалшиви сигнали за пожар.

С Център за обучение в село Върли бряг се похвали комисар Василев в навечерието на професионалния празник на пожарникарите – 14-ти септември. Това е първият такъв център в страната, където служители на дирекцията изнасят лекции пред деца и възрастни. Целта на превантивните срещи е да се намали броя на пожарите и да се научат хората как да реагират при бедствия.

Бургаската пожарна все още не може да се похвали с реализация на проекта за втора база, кото ще се намира в квартал „Победа“. Проектът е с издадено в края на декември 2018 година разрешително за строеж от Община Бургас. „За жалост от Министерството на вътрешните работи не са ни осигурили средства за строежа. Надявам се през следващата година това да стане“, каза комисар Василев.

В момента в дирекцията работят 430 души. 16 огнеборци са спечелили последния обявен конкурс. 8 оттях вече са назначени. Другите ще постъпят на работа след седмица.

В Бургас в аванс почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари. В церемонията, която се състоя пред паметната плоча до сградата на Пожарната участваха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, шефът на Областна дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов и други.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.