Екипът на Слави Трифонов е влязъл в старозагорска кабеларка Евгени Димитров-Маестрото от седмица е управляващ фирмата собственик на медията

Щерката на Любо Нейков влиза в „Откраднат живот“

Обвинение за хулиганство с особена дързост получи един от задържаните фенове от мача България – Англия

Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Екипи търсят ученици с отсъствия

Проверки по домовете и работа с родителите

Постоянни екипи за превенция ще работят по връщането в клас на децата в риск, които трупат отсъствия. Експертите ще посещават домовете им и ще работят с родителите. Това предвиждат промени в Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст, качени за обществено обсъждане.

Според документа подсилените звена, които ще работят ведно с екипите по обхват, ще бъдат създадени във всяко учебно заведение. Те ще се организират от директорите, които щe са и техни ръководители, като ще има включени представителите от общината, МВР и Дирекция “Социално подпомагане”.

Екипите ще извършват ежедневно незабавно посещение по домовете на отсъстващите без уважителни причини. Важен момент от работата им ще бъде и мотивирането на родителите да пускат децата си на училище, тъй като много от тях не осъзнават ползите от включването в системата на образованието.

В документа се отчита, че регламентите досега не осигуряват целите на Механизма. През 2018/2019 г. са насочени към върнатите, но не успешно включени в училище и детска градина, 14 058 новоотпаднали през 2017/2018 учебна година деца. От август 2018-а са извършени общо 81 346 посещения на адрес, голяма част от които на ученици, които отсъстват без уважителни причини.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.