Екип лови нелегални превозвачи в Шуменско

Специално сформираният екип за контрол на нерегламентираните превозвачи започва засилен контрол от тази седмица на територията на област Шумен. В региона таксиджии и други провозвачи масово дублират автобусите от градския и междуселищния транспорт. Решението за противодействие беше взето на заседание на Областната транспортна комисия в сряда, водено от губернатора проф. Стефан Желев. Групата с ръководител шефа на ДАИ инж.Пламен Тодоров, полицаи и данъчни ще контролира по отделен план-график и в края на всеки месец ще докладва резултатите на областния управител.

Инж.Тодоров обясни, чеа през миналата година неговите служители съвместно с Икономическа и Пътна полиция са изловили 12 нерегламентирани превозвачи. Колите са спрени от движение и вече са на платен паркинг, свалени са и регистрационните им табели. От началото на тази година са доказани само двама нарушители. Все по-трудно се излавят нарушителите, защото водачите инструктират пътниците какво да говорят при проверка и освен това им прибират парите при слизане.

Заради зачестилите сигнали от общините за преминаване на камиони с несъобразена скорост и претоварени през населените места, Областната транспортна комисия реши да бъдат поставени стационарни камери на пътя Шумен-Карнобат в участъка между селата Веселиново и Радко Димитриево и на подходящо място по пътя Шумен-Силистра. Стационарната камера на 7-ми километър край Шумен лови между 2500 и 3000 нарушители месечно особено през лятото, каза представителят на Пътна полиция ст.инспектор Фахри Ахмедов. По негово мнение процедурата за стационарни камери е дълга, трябва да се засили присъствието на патрулки с мобилни камери.

Комисията реши да се изградят "легнали полицаи" за ограничаване на колите с превишена скорост през село Златна нива, на изхода към село Върбяне и на изхода към град Плиска. Да бъде опреснена пътната маркировка и да се поставят допълнителни пътни знаци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България