Екоексперти съставиха 10 акта за нарушения във Великотърновска и Габровска област

Експертите от РИОСВ – Велико Търново са извършили 138 проверки на 128 обекта във Великотърновска и Габровска област. В рамките на осъществения контрол през октомври са издадени 22 предписания. През месеца са съставени шест наказателни постановления на обща стойност 10 700 лв. Събраните суми по наложени санкции от предишни периоди са 5454 лв. От тях 4363 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, в които се намират санкционираните обекти. Общините, получили най-големи приходи от наложени санкции са Свищов с 2510 лв. и Велико Търново с 1712 лв.

През октомври са съставени 10 акта за установени административни нарушения на екологичното законодателство. От тях пет акта са за неизпълнение на дадени предписания.

За нарушение на Закона за водите - липса на действащо разрешително за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води в повърхностни води е съставен акт на дружество от Свищов. Три физически лица от с. Ресен, Дебелец и Павликени ще бъдат глобени за нерегламентирано третиране и изхвърляне на отпадъци и за неуведомяване в най-ранен етап за инвестиционно намерение компетентния орган РИОСВ – Велико Търново. Съставен е акт и на фирма от Велико Търново, която осъществява дейност в защитена територия без необходимото съгласуване, предвидено в Закона за защитените територии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони