Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

Екоинспектори откриха изхвърлени трупове на умрели животни в покрайнините на стражишко село

Сигнал за незаконно изхвърляне на трупове от домашни животни в землището на стражишкото село Благоево са проверили незабавно експертите на РИОСВ във Веалико Търново. Проверката  на място установила, че сигналът е основателен. На образувано нерегламентирано сметище от торова маса, примесена с битов отпадък в местността Жевезника в землището на Благоево, са изхвърлени останки на два трупа на телета. Установено е, чекостите са от животни, собственост на местен животновъд. Издадено е предписание на кмета на селото за почистване на нерегламентираното сметище. Съставен е акт на собственика на фермата.
Четири сигнала за замърсявания на води и на околната среда с отпадъци са постъпили на „зеления телефон“ и по електронната поща на РИОСВ – Велико Търново през април. Извършени са три проверки, издадени са две предписания, съставен е един акт за установено нарушение. Два от сигналите са изпратени на Община Велико Търново за решаване по компетентност.
Проверен е сигнал за наличие на нефтопродукти във водите на дере, след бензиностанция в Горна Оряховица. При инспекцията на бензиностанцията било установено, че битовите води от обекта се заустват в градска канализация, а атмосферните води от площадката се отвеждат в дерето чрез тръба. На обекта няма съоръжение за пречистване на атмосферни води, замърсени с калови частици и нефтопродукти. Издадено е предписание на управителя на фирмата, стопанисваща бензиностанцията да изгради система за улавяне на разливи и да не се допуска заустване на замърсени води в дерето. Последваща проверка установи, че системата е изградена. За нейното почистване, както и за други генерирани опасни отпадъци е сключен договор с лицензирана фирма.
По електронната поща на РИОСВ са постъпили два сигнала от граждани за  нерегламентирано изхвърляне на строителни и битови отпадъци. Бдителни търновци алармирали за утайки от септични ями в землището на великотърновското село Беляковец. Извършена е и проверка по сигнал за незаконно сметище в квартал „Зона Б“ в старата столица.
Сигналите са изпратени за решаване по компетентност до Община Велико Търново, тъй като съгласно Закона за управление на отпадъците кметът контролира дейностите, свързани с образуване, събиране, транспортиране и третиране на битовите и строителни отпадъци, образувани на територията на общината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.