Екоинспектори откриха 111 тона шлака изхвърлена в индустриалната зона на Свищов

От 10 000 до 50 000 лева глоба грозят нарушителите

Екоинспектори от Велико Търново са се отзовали на сигнал от кмета на община Свищов Генчо Генчев за нерегламентирано депониране на територията на Западната индустриална зона на града на опасни отпадъци. От изхвърлената шлака се отделяла неприятна миризма.

От извършената проверка на място, съвместно с представители на община Свищов и РУ на МВР ,било констатирано наличие на шлака на посочения терен.

"По информация на превозвача, количеството е около 111 т. и е депонирано в периода 25 октомври – 1 ноември. От представените документи е установен вида и произхода на отпадъка – шлаки от първи и втори етап от производството на „Монбат рисайклинг“ ЕАД, Монтана. Установен е и купувачът на отпадъка – „Еко трейдинг къмпани“ ООД, София", съобщиха от РИОСВ във Велико Търново.

На дружеството-купувач ще бъде издадено предписание за почистване на терена и ще бъде наложена имуществена санкция по реда на Закона за управление на отпадъците за изхвърляне на опасни отпадъци на неразрешени за това места, която е в размер от 10 000 лв. до 50 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони