Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Входът за Столичния зоопарк става 6 лв. Строят нови заграждения за чакали и хиеновидни кучета

Екоинспекцията конфискува препарирана костенурка във Варна

Снимка: Уикипедия

Екоинспекцията във Варна съвместно със служители на МВР конфискуваха препарирана костенурка след получен сигнал за продажбата й по обява в интернет.

Тя е от защитения вид Caretta Caretta, представител на семейството на морските костенурки Cheloniidae, единствена в рода си и е включена в Приложение 3 на Закона за биологичното разнообразие. Той забранява търговията с нея, препариране и притежаване на защитените екземпляри.

От РИОСВ-Варна припомнят, че при нарушение физическите лица се наказват с глоба от 100 до 5000 лв., а юридическите – от 500 до 10 000 лв.На собственика на препарирана костенурка е съставен акт за административно нарушение, съобщиха още от екоинспекцията.

Половината от сигналите по електронната поща на екоинспекцията за миналия месец са за продажба по интернет на препарирани или живи защитени видове. Сред екземплярите са препариран голям горски водобегач, видра и златка, друг вид защитен вид костенурка и препариран обикновен мишелов.

Над 17 000 лв. са постъпили в РИОСВ -Варна от наложени санкции през октомври, като за месеца експертите са извършили 284 проверки на 178 обекта.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.