На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

Еколози от Търново инспектирали 65 обекта за месец

Снимка: Община Велико Търново

Eкспертите на РИОСВ – Велико Търново извършиха през март 68 проверки в 65 обекта на територията на Великотърновска и Габровска област и издадоха 19 предписания. През периода няма съставени актове за установени административни нарушения. Текуща санкция от 1307 лв. е наложена на Кланица и цех за месопреработка в село Соколово заради неспазване на индивидуалните емисионни ограничения, определени в разрешителното за ползване на воден обект.

Събраните суми по наложени санкции от предишни периоди са 19 035,12 лв. От получените суми, 15 228,10 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти. Общината с най-големи приходи от наложени санкции е Горна Оряховица – 10 448, 17 лв., следвана от Свищов – 2510, 46 лв. и Велико Търново – 2248 лв.

Предприети са действия по 4 сигнали и жалби, подадени от граждани. След сигнал и проверка за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в землището на с. Шемшево, община Велико Търново е установено наличие на около 2 м3 строителни отпадъци. Издадено е предписание на кмета на селото за почистване на терена.

Последващата проверка установи, че отпадъците са почистени.

Проверен е сигнал за миризма на изгорели кабели и бакелит от леярския цех в с. Душево, община Севлиево. Проверяващите констатираха, че помещението, в което са разположени пещите за леене на черни метали е без аспирация и отделящите се емисии при отливането се изпускат в атмосферата неорганизирано, през прозорците. Ще бъде съставен акт за нарушение и ще бъдат дадени предписания за привеждане на обекта в съответствие с изискванията на екологичното законодателство.

В РИОСВ е получен сигнал за задимяване в района на ТЕЦ-Габрово. Проверката установи, че на 23 и 24 март 2017 г. работи само котела на биомаса, който изпуска бял дим.

Не е констатирано изгаряне на горива, различни от разрешените, а котелът работи в нормален режим. При проверка на технологичните данни не е установено наличие на аварийни ситуации или параметри извън нормалните.

Информация за извършените действия по постъпили сигнали се публикува всеки месец на сайта на РИОСВ, в рубриката „Контролна дейност“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.