Екоминистърът проверява „зелените проекти“

Снимка: Архив

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е разпоредил пълен одит на всички проекти на т. нар. „зелени“ организации. Проверката е във връзка с подадени сигнали. Това стана ясно в Бургас, по време на посещение на министър Димов, който уточни че е наредил проверката в сряда и тя ще се извърши от Инспектората на ведомството.

Ще бъде одитиран и последният сигнал за Поморийското езеро. Нено Димов посочи, че не може да прави предварителни констатации. При установяване на нарушения ще бъдат сезирани компетентните органи.

Министърът се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов, след което посети дървопреработвателното предприятие „Кроношпан“. То ще бъде спряно, ако до 30 юни не изпълни мерките, които се изикват от него, за да опази чистотата на въздуха на бургазлии.

Спирането на производството ще бъде до изпълнение на изискванията, подчерта той. Сигнали за замърсяването на въздуха с дървесни стърготини са подавани многократно от жители на Бургас и най-вече от кв. „Славейков“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Опа! Да не би да доживяхме деня, в който редица от тези организации ще блеснат колко мръснички са?

  2. Проверка и след това съд до дупка за „зелените“ мошеници на Прокопиев!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.