Екоталибаните организираха фалшива среща за Ска Келер (обзор)

Подбират с кого да разговаря и резервират изявите й за определени медии

На режисирана и лъжлива среща с “местни хора” от Кресна присъства немската европдепутатка Ска Келер, видя репортер на “Труд”. Автори на постановката бяха българските псевдоеколози, които доведоха Келер в България като съпредседател на групата на “Зелените” в ЕП.

Германката поиска да се види с жители на района на Кресненското дефиле, откъдето ще минава трасето на лот 3.2 от магистрала “Струма”. Изграждането на отсечката не може да започне от години заради саботажите на българските “зелени”, които извиват ръцете на държавата под предлог, че местността е защитена.

Ска Келер пристигна малко след 13:00 ч в Кресненското ханче, в кафе-аперитив “Струма”, водена от “еколозите” Андрей Ковачев, Петко Ковачев, Борислав Сандов и още няколко души. С тях беше хотелиерът от Банско Никола Вапцаров-младши, който подкрепя протестите уж в защита на Пирин.

В кафенето имаше трима-четирима овчари, които работят за “еколозите”, софийски рафтингари (спускане с лодки в буйна река – б,а,) и още 10-15 души от “зелените”.

Нямаше местни жители от Кресна, нито пък някой в общината знаеше,че Келер иска среща с обикновени хора.

Всъщност зелената евродепутатка въобще не стигна до град Кресна, а остана в кафенето на дефилето и проведе разговор с овчарите, рафтингарите и “еколозите”. Срещата бе засекретена за медиите, освен за Би Ти Ви, чийто екип бе в групата на “зелените”. Останалите представители на медиите бяха разпитани по полицейски откъде знаят мястото и часа на срещата и не бяха пуснати в кафенето.

След час разговори, Келер се спря при журналистите отвън. От думите й се разбра, че тя си мисли как досега е говорила с жители на община Кресна, сред които фермери и земеделци. Според нея всички били против варианта част АМ “Струма” да минава през пролома, но властите не ги чували.

По-рано през деня Ска Келер представи в София доклад за корупцията в ЕС, който бе широко рекламиран от българските зелени. Оказа се, че автори на текстовете са адвокат Александър Кашъмов и хора от “Да, България” на Христо Иванов, която е една от формациите за протестите уж в защита на “Пирин”.

“Докладът е написан от г-н Кашъмов. Разбира се,че му е платено за положените усилия”, каза Келер пред Кресненското ханче.

Едва след като Келер и “зелените” тръгнаха към Банско, като евродепутатката се качи в джипа на хотелиера Вапцаров, сервитьорите от заведението разбраха, че става дума за такава среща.

“Леле, ама ние сме против движението да се изнася от тук. Ако това стане, какво ще ядем? Ще ни пропадне бизнесът, тук сме строили кафенета и ресторанти, как не разбрахме, че е такава среща? Щяхме иначе да и кажем на тази госпожа. Ама никой нищо не ни обясни”, казаха служителите на кафене “Струма”.

Плакати "Не си добре дошла в Банско" посрещнаха Келер в зимния курорт

Плакат Ска КелерПлакати с надпис на английски “Ска Келер, не си добре дошла в Банско” бяха разпънати на входовете на зимния курот. Повод за акцията е информацията, че съпредседателката на групата на “Зелените” в Европейския парламент ще мине през града, за да стигне до Пирин, където ще я разхожат нейните съмишленици - българските псевдоеколози.

Сутринта Келер даде пресконференция заедно с Борислав Сандов и адвокат Александър Кашъмов. Оказа се, че полседният е автор на широко рекламирания доклад за корупцията в Европейския съюз. Помагали са му от “Да, България” - малката дясна партия, която седи зад протестите в София заедно с ДСБ, ПП “Зелените”, а вече и ДБГ.

В същото време от концесионера на ски зоната разпростаниха данни, според които за една седмица до паркинга на местността Шилигарника тази седмица са се качили между 10-12 000 автомобила.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов: Тя явно е поредната кукла на конциАпостол Апостолов, кмет на Симитли

Кметът на Симитли Апостол Апостолов публикува на сайта на общината своя позиция за посещението в региона на съпредседателката на “Зелените” в Европейския парламент, което. Апостолов е категоричен, че евродепутатката трябва да говори с местните хора, а не с подставени лица, посочени й от “зелените”.

Като основател на общинската организация на “Зелената партия” през 90-те години, а по-късно и съучредител на “Партия на зелените”, искам да направя разликите между тогавашните истински зелени и сегашните комерсиални зелени. Тогава ние се борехме, специално в нашата община за изконните ценности.

Ние се борехме за чист въздух, чиста природна среда, а не както сега “колегите” - водени от комерсиални цели, пречат на икономическото развитие на държавата. Искам да подчертая, че тогава се борехме срещу мръсния въздух, срещу добива на уран в нашата община и срещнахме огромна подкрепа от цялата нация, ако щете и от цяла Европа и тогава успяхме да направим така, че да помогнем на обществото, като спряхме добива му. Така, водени от безкористни цели, помогнахме малко или много канцерогенните заболявания да намалеят драстично.

В момента какво се случва? Случва се това, че едни псевдо зелени хорица, чиято главна цел е да спрат икономическото развитие на България, не се стъпвали в Пирин, а се показват в телевизионните предавания, а по никакъв начин не могат да си представят за какво се борят живеещите тук.

Хората, които са най-заинтересовани Пирин да остане в сегашното си състояние, сме ние - живущите тук. Дебело искам да подчертая, че над 50% от територията на община Симитли се намира в Пирин планина и ние, хората, които обичаме родното място, няма да позволим да се посегне с лоша ръка на величието й и да бъде покровителствана от външни интереси. Тези, които пречат да се развива туризмът, ски зоните, като госпожа Ска Келер, която е дошла от Европейския парламент, явно е поредната кукла на конци, на изкористеното зелено движение през последните години. Интересно е защо Келер се опитва да пречи на развитието на туристическа България, а не на Австрия, Германия и други? За мен не е нормално тази дама да има вмешателство в нашата страна.

От пресофиса на Келер съобщиха, че тя идва у нас като политическо лице от еврозелените. Келер обяви, че Брюксел е с протестърите и ги подкрепя. Всъщност евроинституциите няма какво да подкрепят, тъй като “зелените” вече бяха изобличени, че твърденията им са пълна лъжа.

Интересно е защо когато обикаляте из Пирин, не се срещнете с местното население и не чуете гласа на хората, на които им пука за Пирин, а отидохте при едни самозаселили се абсолютно извън всякакви закони рафтингари, които подобно на настаняването си, направиха и незаконен рафтинг център и живеят и се издържат на гърба на местното население. Призовавам госпожа Келер да се срещне с хората, които живеят тук, а не с нарушителите на закона.

Бележка на вестник „Труд“: Такова поведение е безсрамно

Лично българският министър-председател Бойко Борисов отговори аргументирано и изчерпателно на съпредседателката на групата Коалиция Алианс 90/Зелената партия в ЕП Ска Келер. Това се случи на 17 януари, когато Борисов представяше в Страсбург приоритетите на България по време на председателството й на ЕС.

“Пред вас искам да гарантирам, че става въпрос за втори лифт, един-единствен лифт на курорта в десетката на Европа (Банско – б.а.)”, каза Борисов.

Въпреки това Келер е в България от два дни и се държи безсрамно. С наглото си поведение тя показва, че изобщо не е искала да чуе аргументирани отговори, а за Борисов е била просто провокатор. И проводник на интересите на псевдоеколозите у нас. Тя се опитва да легитимира техните лъжи, които от години спират развитието не само на туризма, но и на цялата икономика на страната ни.

Не Ви ли е срам, г-жо Келер.

Реторичен въпрос – очевидно не Ви е.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България