Експанзия на зелената зона в още 4 столични района Близо 5000 нови места за платено паркиране в „Лозенец“ и „Средец“ от 1 октомври

В Столичния общински съвет се обмисля разширяване на зелената зона за платено паркиране в 4 квартала на София. Зам.-председателят на транспортната комисия в СОС Зафир Зарков съобщи, че предстоят обсъждания за въвеждане на платено паркиране по желание на живеещите и на районните кметове в район „Оборище“, както и в територията около пазара „Димитър Петков“ във „Възраждане“. Обсъждат се и предложения за въвеждане на платено паркиране в „Красно село“ – около Военномедицинската академия, бул. „Гешов“, бул. „Тотлебен“ и „Пирогов“, както и в район „Студентски“ – по основните улици и трасета.

Междувременно градската управа прие от 1 октомври обхватът на зелената зона в районите „Лозенец“ и „Средец“ да разшири. Зелената зона в „Лозенец“ обхваща т. нар. долна част на район „Лозенец“. В „Средец“ зоната ще бъде разширена около ул. „Иван Асен Втори“, бул. „Михай Еминеску“, ул. „Хан Омуртаг“, бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. В двата района ще бъдат открити общо близо 5000 места.  За обособяване на паркоместа, сигнализация и маркировка от Центъра за градска мобилност ще дадат около 3,5 млн. лв.

Освен това зоните ще имат ново работно време. Синята и зелената ще работят в делнични дни не от 8:00 до 19:00, както досега, а от 8:30 до 19:30 ч. В събота синята зона ще работи не до 14, а до 18 ч.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.