5G мрежата е невинна

Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Експанзия на зелената зона в още 4 столични района Близо 5000 нови места за платено паркиране в „Лозенец“ и „Средец“ от 1 октомври

В Столичния общински съвет се обмисля разширяване на зелената зона за платено паркиране в 4 квартала на София. Зам.-председателят на транспортната комисия в СОС Зафир Зарков съобщи, че предстоят обсъждания за въвеждане на платено паркиране по желание на живеещите и на районните кметове в район „Оборище“, както и в територията около пазара „Димитър Петков“ във „Възраждане“. Обсъждат се и предложения за въвеждане на платено паркиране в „Красно село“ – около Военномедицинската академия, бул. „Гешов“, бул. „Тотлебен“ и „Пирогов“, както и в район „Студентски“ – по основните улици и трасета.

Междувременно градската управа прие от 1 октомври обхватът на зелената зона в районите „Лозенец“ и „Средец“ да разшири. Зелената зона в „Лозенец“ обхваща т. нар. долна част на район „Лозенец“. В „Средец“ зоната ще бъде разширена около ул. „Иван Асен Втори“, бул. „Михай Еминеску“, ул. „Хан Омуртаг“, бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. В двата района ще бъдат открити общо близо 5000 места.  За обособяване на паркоместа, сигнализация и маркировка от Центъра за градска мобилност ще дадат около 3,5 млн. лв.

Освен това зоните ще имат ново работно време. Синята и зелената ще работят в делнични дни не от 8:00 до 19:00, както досега, а от 8:30 до 19:30 ч. В събота синята зона ще работи не до 14, а до 18 ч.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.