Експерти на ФИФА у нас за въвеждането на ВАР

Първата по-сериозна стъпка по пътя към въвеждането на ВАР в родния футбол е направена. Експерти от ФИФА и ИФАБ (Международен борд на футболните асоциации) пристигнаха у нас за специален двудневен семинар. На него бяха обсъдени възможностите и действията, които следва да предприеме федерацията. Представители на двете международни асоциации разясниха в детайли ходовете за въвеждане на технологията за видео арбитри.

Подробно дискутирани бяха изискванията за обучението на съдиите за работа със системата, изискванията за избора на техника и използване на технологията, условията, на които българските стадиони трябва да отговорят и критериите, които БФС трябва да спази, за да получи финално одобрение за използването на ВАР.

Първата среща по проекта ще бъде последвана от изготвяне на план, в който ще бъдат заложени конкретни срокове, разпределение на функции и отговорности. Разработката ще бъде регулярно съгласувана и консултирана с експертите на международните футболни институции. Амбицията на БФС е системата да бъде използвана за първи път в плейофната фаза на Първа лига през 2021 година.

Коментари

Задължително поле