Живко Мартинов 4 часа на разпит по „Суджукгейт“

МВР: Петролът ще поевтинява

Вигенин в Букурещ: България подкрепя приоритетите на Румънското председателство

Гърция пак е с най-големия дълг в ЕС България е в Топ 3 на най-малко задлъжнелите

Ера с българския Фъргюсън

Звездите на небето вече си имат треньор

Приключи проверката в ЕНЕРГО-ПРО, не са открити нарушения

Ръст на ражданията в УМБАЛ Бургас, момчетата пак са повече В "Дева Мария" 23 на сто от родилките са от други области

Денс клуб UN BESO в Търново чества 8 години Над 400 гости присъстваха на пищното тържество

Възстановиха движението по централния пловдивски бул. „Цар Борис III Обединител“ На него бе монтирана кулата за откриването на Европейска столица на културата

„Свободна Европа“ пусна сайта на възстановената си българска редакция На страницата не са публикувани никакви данни за контакт, имена на екип или поне на ръководител

Влак блъсна и уби жена в Пловдивско

4-годишно дело приключи със споразумение Наркопласьор беглец влиза в затвора

Токов удар от самобръсначка уби мъж в банята

МОН: Пропуснатият по време на грипна ваканция материал ще бъде преструктуриран

Огнян Донев дължи на хазната 63 млн. лв.

Снимка: Архив

Фармацевтичният бос Огнян Донев дължи близо 63 милиона лева данъци на хазната, които са за сделки, направени през 2006 г.

Това стана ясно вчера в Софийския градски съд, където бяха разгледани две от три решаващи експертизи по делото срещу шефа на „Софарма“ и неговия финансов директор  Борис Борисов.

Заключенията на две от експертизите, които са изготвени през 2012-2013 г. бяха обсъдени подробно пред съдиите. Според тях данъци дължи и  Борисов, но  в размер на  7,5 милиона лева.

Съдът прие първата от тези експертизи и обясни, че отношението му към другата ще проличи в мотивите им към присъдата по делото.

В съдебната зала се разгоря спор между експертите и защитата, който продължи близо 3 часа. Адвокат Ина Лулчева, която защитава Огнян  Донев, изрази съмнение в компетентността на вещите лица, а те от своя страна й обясниха какво представляват регулираният и нерегулираният  пазар за търговия с акции, каква е същността на блоковите сделки и т.н. Разбра се, че има и трета важна експертиза, но тя ще бъде подробно обсъдена на следващото съдебно заседание, тъй като един от нейните автори заминал за известно време в Украйна.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Моля Вииии….
    Частен изпълнител ми звъни на вратата. за 35 лв дълг!!!….
    Помогнетееее …

  2. Един притежава/окрал 63 млн лв, друг си заплатил пътешествието до космоса, което не изглежда да е евтинко, трети си закупил еди какви си супер хотели, самолети и пр:))) И кой казва, че Българите били бедни?:) Богати са и веднага да им се увеличи още повече и тока и водата с 60% и храноподобната храна и транспорта – 5 лв за градсия транспорт и пр. повишения..

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.