На 23 август 2019 да почерпят

Микробус се преобърна край Разлог

Осъдиха родители, държали бебето си на веганска диета

Британска телевизия прави филм за Путин Разказва как той е променил света

Известни турски актьори изгряват на малкия екран

Макрон и Джонсън обсъдиха Споразумението за Брекзит в Париж

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 23 август 2019

24 домашни стопанства не са изпълнили предписанията срещу африканската чума по свинете

Арест за снимки под женски поли в Испания

„Елаците-Мед” чества две годишнини От 20 години те са в групата на “Геотехмин”

Няколко души загинаха от мълния при внезапна буря в Полша

България приема еврото най-рано през 2023 г.

Фандъкова проверява ремонта на Северен парк

В кожата на „Комисар Рекс” са влизали пет немски овчарки

Италия опитва да избегне избори Левицата постави пет условия за коалиция с „Пет звезди”

Експерти от Румъния и Свищов обсъждаха общи проекти

Румънска делегация посети община Свищов по повод общи проекти. Двете страни обсъдиха идеи от новия програмен период на Interreg V-A Румъния – България.

Гостите от Александрия бяха водени от вицепрезидента на окръжен съвет Телеорман Виргилио Кокошила. Той бе придружен от изпълнителния директор по „Европейски въпроси“ Елена Сфинтеш, съветникът Ирина Тоту и двама служители от Инспектората за извънредни ситуации Телеорман, начело с главен инспектор полковник Станку Мариус.

unnamed-5

Пред директора на Дирекция „АПИОУПЕВ“ Стоян Парашкевов и старши експерт „Проектиране и въвеждане в проекти” Янка Николова, румънската делегация представи своите идеи във връзка с Проектни предложения по Програма Interreg V-A Румъния – България за подобряване на съвместното управление на риска в трансграничния регион.

Предложението е за съвместно партньорство между Румъния и България, касаещо Кризисните центрове от двете страни на реката. Операциите по проектното предложение са относно повишаване на координацията и ефективни реакции на властите в извънредни ситуации, причинени от природни бедствия като наводнения, пожари, горещини, земетресения, бури, както и за създаване на общи правила. Те предвиждат законодателство относно обезлесяване и строителство в засегнатите райони от природни и антропични опасности.

Кметът на община Свищов Генчо Генчев увери експертите от северната ни съседка , че при сериозно отношение от двете страни, партньорството по това проектно предложение ще бъде от голямо значение за развитието на Кризисните центрове и ще повиши нивото на безопасност и грижите за населението. При реализиране на проектното предложение Кризисният център в свищовското село Овча могила ще получи средства за модернизиране на техниката и оборудването в центъра.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.