Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Борисов и Меркел

Ердоган обяви началото на турската военна операция в сирийския град Африн

Вучич към сърбите в Косово: Останете тук, не напускайте домовете си, ще ви помагаме

Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Спас Русев гледа „Левски“

Въвеждат Монтесори педагогика в детските градини в Габрово Проектът стартира с 90 000 лева

НКЖИ: Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна с газ на гара Бяла

Борисов и Меркел разговарят в резиденция Бояна (СНИМКИ)

Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно детенце почина, роми окупираха разложката болница

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

Експерти от Румъния и Свищов обсъждаха общи проекти

Снимки: Община Свищов

Румънска делегация посети община Свищов по повод общи проекти. Двете страни обсъдиха идеи от новия програмен период на Interreg V-A Румъния – България.

Гостите от Александрия бяха водени от вицепрезидента на окръжен съвет Телеорман Виргилио Кокошила. Той бе придружен от изпълнителния директор по „Европейски въпроси“ Елена Сфинтеш, съветникът Ирина Тоту и двама служители от Инспектората за извънредни ситуации Телеорман, начело с главен инспектор полковник Станку Мариус.

unnamed-5

Пред директора на Дирекция „АПИОУПЕВ“ Стоян Парашкевов и старши експерт „Проектиране и въвеждане в проекти” Янка Николова, румънската делегация представи своите идеи във връзка с Проектни предложения по Програма Interreg V-A Румъния – България за подобряване на съвместното управление на риска в трансграничния регион.

Предложението е за съвместно партньорство между Румъния и България, касаещо Кризисните центрове от двете страни на реката. Операциите по проектното предложение са относно повишаване на координацията и ефективни реакции на властите в извънредни ситуации, причинени от природни бедствия като наводнения, пожари, горещини, земетресения, бури, както и за създаване на общи правила. Те предвиждат законодателство относно обезлесяване и строителство в засегнатите райони от природни и антропични опасности.

Кметът на община Свищов Генчо Генчев увери експертите от северната ни съседка , че при сериозно отношение от двете страни, партньорството по това проектно предложение ще бъде от голямо значение за развитието на Кризисните центрове и ще повиши нивото на безопасност и грижите за населението. При реализиране на проектното предложение Кризисният център в свищовското село Овча могила ще получи средства за модернизиране на техниката и оборудването в центъра.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.