Експерти от три институции обменят знания за блокчейн технологията

Онлайн сесията е част от международен проект

Експерти от Икономически университет-Варна, Комисията по финансов надзор, Българската финтех асоциация и представители на финтех компании ще обменят знания за блокчейн технологията в рамките на двудневна онлайн сесия на 15 и 16 април, съобщиха от варненското висше училище.  

Участниците ще дискутират реални казуси от използването на блокчейн във финансовите технологии, управлението на киберриска чрез обясним изкуствен интелект, пазара на криптовалути и методите за неговия анализ и др. 

Събитието се провежда по проект FIN-TECH "A FINancial supervision and TECHnology compliance training programme", финансиран по програма HORIZON 2020. В рамките му ИУ-Варна и КФН представят България в консорциум, съставен от 24 държави. Всяка от тях е презентирана от образователна институция в областта на висшето образование и регулаторен орган за небанковия сектор. 

От старта на проекта в началото на 2019 г. експертите на университета и комисията са участвали в още две сесии за обмен на знание за големите данни и изкуствния интелект. Двете институции са организирали и  Международна кръгла маса "Peer to peer lending in Europe and the Balkan Peninsula". Резултат от работата по проекта са и три научни публикации на учени от екипа на университета. 
 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони