Експерти умуват в Пловдив как Трихълмието да стане магнит за туристите от страната и чужбина

Нарочна комисия от експерти от различни институции и граждани започна в четвъртък оглед на Стария град в Пловдив.

„Целта е да се огледат внимателно всички проблеми на територията на Трихълмието и да се изготви доклад с конкретни мерки и предписания“, заяви кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Той обясни, че резултатите от проверката ще бъдат описани в подробен доклад, в който ще бъдат набелязани краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки.

„Въпросите, свързани с компрометирани стълбове, електрическо осветление или изсъхнали клони по дърветата ще бъдат решени в най-кратки срокове. Там, където се касае за инфраструктура и по-сериозни капиталови разходи, проблемите ще се решават в средносрочен и дългосрочен период. Идеята е Старият град да стане още по-привлекателен за туристи и да бъдем полезни на бизнеса и живущите“, допълни кметът на 85-хилядния район „Централен”.

В комисията освен Георги Стаменов бяха още директорът на общинско предприятие „Чистота“ Иван Стоянов, архитекти, експерти по Закона за културно наследство, инженери, представители на Община Пловдив , на кметството в район „Централен“, на Общински институт „Старинен Пловдив“, общинско предприятие „Градини и паркове“, общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“, Археологическия музей, граждански сдружения и неправителствени организации, бизнесмени и еколози.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България