Експертно правителство не е решение, трябва ни силен политически кабинет, заяви Илияна Йотова

Снимка: Булфото/Архив
Илияна Йотова

Трябва да имаме силно политическо правителство, експертен кабинет не е решение, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти.

"Внимателно следя всички предизборни дебати и послания от страна на политическите сили. Колкото повече ги следя, толкова повече се убеждавам, че трябва да имаме силно политическо правителство. С ясна отговорност от политическите партии. Експертен кабинет не е решение", смята Йотова.

"Винаги в една криза, особено толкова дълбока, в която сме ние вече четири години, тази нестабилност, имаме блокирана държава, за мен е по-важно да има отговорността на политически кабинет. Всичко друго означава да се криеш зад кулисите, да имаш договорки, сглобки и какви ли не още синоними", коментира вицепрезидентът.

"Процедурата за избор на главен прокурор е пряк резултат от провала на авторите на реформата в съдебната система – такава, каквато я бяха замислили, бяха осъществили и Конституционният съд върна обратно", коментира още Йотова. 

Според нея добри резултати може да има само при преосмисляне в хората, които работят в системата. Всички имаме нужда начело на тези институции да бъдат хора с голямо доверие от българските граждани, добави Йотова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика