Съдят ловец, убил домашно куче

България се присъедини към Центъра за киберотбрана на НАТО

Лекари се борят за живота на раненото в катастрофата до Долище дете

Мъж загина в катастрофа между трактор, кола и камион

Катастрофа затвори пътя Свищов – Ореш

Двама владици осветиха новия храм „Свети Дух” в Монтана Почетен гражданин дари 300 000 евро на областния град

Фандъкова: Строим 15 нови сгради на детски градини и 10 училищни

Еврофутбол не е само спортни залози

Задържаният кмет на Костенец обещал подкуп на общински съветник

Наши тенисисти уреждали мачове

Прокуратурата внесе обвинението за убийството на бизнесмена Венцислав Маринов в Нареченски бани

ТЕЦ „Варна“ работи изцяло на природен газ За пристанището има инвестиционен план за близо 90 млн. евро

Военновъздушните сили на Русия получиха първите си изтребители МиГ-35

Вероятно император е погребан в Малтепе Каменнна кула разкриха археолозите на могилата край Маноле

Олимпийците в бяло, зелено, червено за Минск

Експерт чака бронз от Радо Янков

Áàíñêî (5 ôåâðóàðè 2017) Ðàäîñëàâ ßíêîâ (íà ñíèìêàòà) çàâúðøè âòîðè â ïàðàëåëíèÿ ãèãàíòñêè ñëàëîì îò Ñâåòîâíàòà êóïà ïî ñíîóáîðä â Áàíñêî. Âúâ ôèíàëà áúëãàðñêèÿò ñúñòåçàòåë äîïóñíà ãðåøêà, ïàäíà è òîâà ïîìîãíà íà îïèòíèÿ ôðàíöóçèí Ñèëâåí Äþôóð äà ñïå÷åëè ïúðâîòî ìÿñòî â áúëãàðñêèÿ êóðîðò. Òðåòè çàâúðøè Ñòåôàí Áàóìàéñòåð (Ãåðìàíèÿ).Ïðåñôîòî-ÁÒÀ ñíèìêà: Âëàäèìèð Øîêîâ

България отново ще спечели медал от зимни олимпийски игри, смята експертът в спортните прогнози Саймън Глийв. Британецът е водещ анализатор на „Грейсноут“ и в последно време се прочу с точните си предвиждания за големи световни спортни състезания. Той е изчислил, че Радослав Янков ще спечели бронзов медал в паралелния гигантски слалом в алпийския сноуборд.

Ако предвиждането му се сбъдне, това ще е 7-о отличие в историята на България от зимни игри и първо след Торино 2006.

Глийв явно е добър познавач на българския спорт, тъй като позна, че родните спортисти ще спечелят 1 сребро и 2 бронза на летните игри в Рио миналата година. Сред точните му прогнози тогава бяха още петте златни медала за Майкъл Фелпс и оттегляне на американския плувец от спорта общо с 28 олимпийски медала (23 златни), както и по 4 титли за съотборничката му Кейти Ледецки и гимнастичката Симон Байлс (САЩ).

Сега Глийв очаква в героиня на игрите в Пьонгчан да се превърне германската биатлонистка Лаура Далмайер, която ще спечели 5 титли. Бундестимът пък трябва да оглави класирането по медали с 14 златни отличия от общо 34 пред Норвегия (12/34) и САЩ (10/31). Трудност пред експерта е неяснотата около участието на руските спортисти на игрите, но той приема, че те ще бъдат допуснати.

„Опитваме се непрекъснато да подобряваме механизма, по който се правят прогнозите, но спортът е интересен именно защото не може да се предвиди“, твърди Глийв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.