Екстрадират шофьор от Германия причинил смърт на трима и избягал, докато е под домашен арест

Снимка: Архив

В изпълнение на Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от Окръжната прокуратура в Ловеч и решение на компетентен съд в Германия, на 12 януари в България ще бъде екстрадиран Хулиет Сюлейманов. Той трябва да изтърпи наказание лишаване от свобода в размер на 15 години при първоначален строг режим.

Сюлейманов е бил признат за виновен по наказателно дело на Окръжен съд-Ловеч за предизвикано пътно-транспортно произшествие на 9 септември 2014г. Произшествието станало на първокласен път в района между град Луковит и ловешкото село Петревене. При катастрофата по непредпазливост Сюлейманов причинил смъртта на Владислав Г., Николай М. и Цветелина Т. от Плевен и средна телесна повреда на Иван Г..

След образуване на делото в Окръжен съд-Ловеч, Сюлейманов напуснал страната, докато бил с мярка за неотклонение „домашен арест“. Процесът срещу него се е водил задочно, а Ловешката окръжна прокуратура издала европейска заповед за арест на избягалия от правосъдието.

Хюриет Сюлейманове е бил установен и задържан в ФР Германия и в изпълнение на наша ЕЗА ще бъде приведен в България, за да изтърпи наложеното му наказание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право