Екстремален индекс за пожароопасност за 6 области на страната за утре Най-високата степен на опасност от пожари е в сила за областите: Благоевград, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Сливен

Снимка: Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН)

В 6 от областите в страната утре ще има условия за пожари.  Това прогозират от  Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) и сочат екстремален индекс за пожароопасност, който е  в сила  за 13 август.

Най-високата степен на опасност от пожари е в сила за областите: Благоевград, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Сливен. Там е възможно възникването на бързо разпространяващи се, много силни и трудни за овладяване пожари с въвличане на дървесните корони.
Много голям индекс за опасност от пожари има в почти цяла Източна България, както и в областите Пазарджик и Пловдив. При този индекс има вероятност за разразяване на много силни пожари с частично или пълно засягане на короните на дърветата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.