Екшън в Пловдив: Мъж се барикадира в дома си и заплаши да го запали

Млад мъж се барикадира и заплаши да запали апартамента си в офис сграда в Пловдив, но бързо бе обезвреден от органите на реда и откаран с линейка, закопчан с белезници.

Екшънът се е разиграл около 11 часа в квартал Кършияка на ул. "Полк. Сава Муткуров", а мъжът бил въоръжен с ножове и мачете. Лично шефът на ОД МВР Пловдив Атанас Илков е бил на мястото.

Задържаният, който е с психическо заболяване, е осъждан през 2003 година за незаконно притежание на оръжие, съобщава Канал 3.

Цялата операция е продължила около два часа. Свидетел разказва, че две жени са съдействали изключително много на полицията и това е допринесло за задържането на барикадирания. За да останат незабелязани, органите на реда, пожарникари и медици, първоначално са се позиционирали в съседни улици в района.

Според дамите, помогнали на полицията, младежът е бил добър човек, работел на трудов договор и това му поведение ги изненадало.

Районът бързо бе отцепен, на място бяха много полицаи, пожарникари и екипи на Бърза помощ.

На излизане от сграда се получи малък гаф сътворен от автомобил на частна охранителна фирма. Той бе спрял точно зад паркиралата линейка, като пречеше арестуваният да бъде качен в нея, допълва Glas.bg. След като униформените му направиха забележка сотаджията премести колата и арестуваният младеж бе качен в превозното средство и откаран за преглед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право